28 Şubat 2016 Pazar

Göz Altları Neden Morarır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Göz altı morlukları her yaş grubun­da, hem kadınlar­da hem de erkekler­de görülebilen  bir sağlık problemidir­­. Fiziksel görüntümüzü etkilediği için de göz altı morlukları olan insanların ciddiye aldığı bir haldir­­. Kadınlar olarak bu konu ile ilgi­li birazcık daha şanslıyız­. Concealer, corrector gibi kozmetik ürünleri yardımıy­la göz altı morluklarımızı başarılı bir şekil­de saklayabiliyoruz­. Tabii ki sakla­mak bu soruna bir çözüm olmuyor­. Göz altı morluklarına bazı zamanlar şişlik ve halkalar da eşlik edebiliyor­.

Gözaltı morlukları­nın öncelikli sebe­bi uykusuzluk ola­bilir­­. Bilhassa geç saatler­de yatıyor ve gün ­içinde bilgisayar başın­da gözlerinizi yoruyorsanız morluklar ve halkalar kaçınılmaz olacaktır­­. Aşırı stres, dengesiz beslenme, az su içmek de yine gözaltı morlukları­nın sebe­bi ola­bilir­­. Göz kuruluğunuz var ­ise ya­pay göz yaşı kullanmanızı tavsiye edebilirim­. Zira göz kuruluğu da morluklara sebep ola­bilir­­.

Bu kolay sebep­ler hari­cinde göz altı morlukları bir­takım mü­him hastalıkların işareti de ola­bilir­­. Bilhassa uzmanlar karaciğer rahatsızlıkları­nın göz altın­da görülmekte olan morluklara neden  olabileceği­ni belirtmektedir­­. Maalesef bu morluklar kalıt­sal de olabilmekte­dir­­. Bu durumda yapabilecek olduğunuz şeyler sınırlı­. Eğer uzun süredir bu sorunla yüzyüze iseniz mutlaka bir doktora görünmenizde fayda bulunmakta­. Lakin dönem dönem bu sorunla karşılaşıyor iseniz evde hazırlayabilecek olduğunuz bir­takım uygulamalar ile sorununuza çözüm bula­bilirsiniz­.

Bu uygulamalar­dan en  popüler olanı tabii ki salatalık ve patates­. Dilimlenmiş patates ya da salatalığı gözlerini­zin üzerine koyarak bir müddet bekletmek faydalı ola­bilir­­. Bunların dışın­da yine çok popüler olan bir uygulama da çay poşetleri­ni gözlerin üzerine koymak ola­bilir­­. Popüler olan bu yöntemlerin hari­cinde papatya çayı, beyaz peynir, soğuk süt ile yapılmakta olan uygulamalar da gördüm fakat bana pek de faydalı olacakmış gibi gelmedi­. Bun­dan dolayı en  sevdiğim zaten  halihazır­da her zaman evde çay demlendiği için çay poşetleri ile yapılmakta olan uygulama­. Ekstra bir uygulama süresi de olmadığın­dan oldukça pratik­.

Göz altı morluklarınız var ­ise öncelikli olarak buna sebep olan sebe­bi ortadan kaldırmanız gerekir­­. Sebep olan etken  ortadan kalktı ve siz de pratik bir­takım uygulamalar yaptınız fakat hala morluklarınız devam ediyor ise vakit kaybetmeden  doktora gözükmeni­zi öneririm­. Si­zin gözaltı morlukları ile baş etme yönteminiz nedir?

İlgili aramalar: göz altları neden morarır, göz altı morlukları neden olur, gözaltı morluğu niçin oluyor