4 Şubat 2016 Perşembe

Bacak Kaşıntısının Nedenleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Bacak Kaşıntısının Nedenleri

Kaşınmaların tıp bilimindeki adı "pruritus" olarak geçmektedir­­. Vücudumuzun her yerinde ya da bilinen  bir alan­da de duyula­bilir­­. Bu kaşınma duygusuna bedenimizde üretilen  histamin denilen  kimyasal salgı sebep olur­. Kaşınma bir cilt hastalığı olabileceği gibi, bazı zamanlar de iç hastalıkların­dan ötürü olabilmekte­dir­­. Cilt rahatsızlıkların­dan ötürü meydana gelen  bacak kaşıntısı sebep­leri içerisinde çok sık Egzama gibi cilt hastalıkları, hormonal değişiklikler, alerjik reaksiyonlar, böcek ısırmaları, mantarlar gibi öncelikli etkenler sayıla­bilir­­. Bu kaşınmalar­dan cildi soğuk suy­la yıkama, kaşıntıya sebep olacak şekil­de giysiler giymekten  kaçınarak, kaşınan alana krem sürüp nemlendirmek, parfümsüz cilt bakım ve koruma ürünleri kullanarak rahatlama sağlaya­bilirsiniz­.

İç hastalıklar­dan ötürü meydana gelen  bacak kaşıntısı ne­denleri ise bağırsak parazitleri, böbrek hastalıkları, karaciğer hastalıkları, tiroit bezi hastalıkları biçimin­de sıralaya­biliriz­. Bu kaşınmalar bacaklar­da görüldüğü gibi bütün vücut­ta da görüle­bilir Bu tür iç hastalıklar­dan sebep olan kaşınmalar da yapılışı gerekenler; kalamin içeren  losyonlar kullanıla­bilir­­. Bu losyonların kullanımıdan sonra kaşınmada azalış değil, tam tersi bir art­ma mevzu­bahis ise mutlak suretle bir uzmana görünmek gerekli olacaktır­­. Çün­kü yüzeysel gibi gözüken  kaşıntı­nın sebebi başta da söylediğimiz gibi iç hastalıklar­dan kaynaklı ola­bilir­­. Bu hastalıklar ile meydana gelen  kaşıntıların daha derin tetkiklerle kontrol edilişi ve sonra­sı tedavi uygulanma­sı gerekebilmekte­dir­­.

Tıbbi müdahalelerin yanı sıra, alternatif tıp olarak isimlendiri­len  bitkiler ile tedavi yöntemleri de bacak kaşıntısı olarak isimlendiri­len  küçük çaplı kaşıntıların çözümü için kullanılan bir yöntemdir­­. Kaşınan alan açık yara biçimin­de değil ise, bitkiler ile hazırlanan karışımlar ve kürler bu bölgelere sürülerek kullanılabilmektedir­­. Bazı bitkilerin ise, suyu ya da tozu ile yapılmakta olan karışımlar ve çaylar birçok cilt hastalığına iyi geldiği kanıtlanmıştır­­. Aynı şekil­de bu karışımları kullanmaya başlamadan önce, uzmana danışmak en  doğrusu olacaktır­­. Çün­kü bir­takım bitkilerin yararı olduğu kadar, farklı hastalıkları bulananlar için zararı da olabilmekte­dir­­. Bilhassa bir hastalığa bağlı ilaç kullanıyor iseniz, bacak kaşıntısı ne­denleri hususun­da uzman yardımı almadan tıbbi ya da alternatif tıp yöntemlerin­den  biri­ni kullanmayın­. Çeşitli testler yapıldıktan sonra uygun görülmekte olan tedavi metodu ile sağlıklı bir cil­de sahip ola­bilirsiniz­.

İlgili aramalar: bacak kaşıntısı neden olur, bacaklarda kaşıntının sebepleri nelerdir, bacak kaşıntısının nedeni