4 Şubat 2016 Perşembe

Böbreklerdeki Kum Nasıl Dökülür?

Sponsorlu Bağlantılar:

Böbreklerdeki Kum Nasıl Dökülür?
Böbrek kumuyla böbrek taşı denilen oluşumların ikisi de aynı şeydir­­. Lakin böbrek kumu çok daha küçük boyut­ta olabildiği için buna kumda denilebilmektedir­­. Böbrek kumu belirtileri ile Böbrek taşı belirtileri içerisinde farklılık yoktur fakat ağrı şiddeti (düzeyinde) farklılık olabilmekte­dir­­.

Böbrek Kumu Nedir?
Böbrek Taşları böbrekler­de toplanan kalsiyum ve benzeri küçük mineral parçaları­nın üreterden  mesaneye geçemeyecek kadar büyük bulunanları tarafı ile oluşturulur­. Böbrek taşı oluşumunun öncelikli belirtileri şiddetli bölgesel ağrı ve yoğun ter ve yine ilintili hastalıklardır­­.

Böbrek Kumunun Belirtileri Nelerdir?
Böbrek taşı oluşumunun en  fazla karşılaşı­lan belirtisi karın bölgesinde ansı­zın meydana gelen  insanı takatten  düşüren  ve ani meydana gelen  ağrıdır­­.Genel­de böbrek taşı­nın ilk belirtisi şiddetli ağrıdır­­.  Ağrı, taş, idrar yolunu tahriş edince ya da birçoğu kez tıkayınca gelişir ve ansı­zın başlamaktadır­­.Hastalar, tipik olarak taşın olduğu tarafta sırt­ta ya da karnın alt bölümünde keskin, kramp tarzın­da gelip giden  ağrılar duyarlar­.

Bazen  bu yakınmalara bulantı ve kusma eşlik eder­. Sonrasın­da ağrı, kasık bölgesine doğru yayılır­­. Eğer taş düşemeyecek kadar büyükse, idrar yolunun herhangi bir kesiminde takılır ve yerine göre farklı yakınmalara sebep olurlar­. Mesaneye çok yaklaşmış taşlarda, hastalar, sık idrara çıkma, idrar­da yanma hissi duyarlar­. Bu daha çok irritasyona bağlı olduğun­dan bekledikleri kadar idrar yapamazlar­. İdrar yaparken  fazlaca ağrı ve yanma hissederler­.

Yine taşların idrar yollarını huzur­suz etme­si netice­si idrar­da kanama görülmekte­dir­­. Lakin bu hiç bir zaman mü­him bir kanama olamaz­. Bu belirtiler ile beraber ateş de varsa, bu da infeksiyon belirtisidir­­. Bu durumda acil olarak doktorla irtibat kurmak gerekir­­.

İlgili aramalar: böbrek kumu nasıl dökülür, böbreklerdeki kum nasıl atılır, böbrek taşı nasıl atılır