9 Şubat 2016 Salı

Boyun Ağrısına Ne İyi Gelir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Dünya genelinde yapılmakta olan araştırmalara göre, her 4 yetişkin kişiden biri hayatı­nın belli bir süreci boyunca boyun ağrısı problemiyle mücadele etmektedir­­.

Günlük yaşamı zorlaştıran ve hayat kalitenizi düşüren  boyun ağrıları­nın ne­denlerini, boyun ağrısın­dan korunmanın yollarını ve tedavi yöntemleri­ni sizler için yazımızda bir araya getirdik­.

Boyun Ağrısı­nın Sebepleri Nelerdir?

Boyun ağrıları­nın sebep­leri içerisinde en  yaygın bulunanlarını;

Bilgisayar karşısın­da veya çalışma masasın­da uzun süre aynı konumda durmaya bağlı kas gerilimi,
Boyun kasların­da gerilimi artıracak derecede stres,
Yanlış uyku pozisyonları,
Bedensel güç gerektirmiş olan işleri devamlı olarak yapmak,
Kireçlenmeye ve yaşlanmadan kaynaklı eklem sorunları, şeklinde sıralaya­biliriz­.

Boyun Ağrısına Ne İyi Gelir?

Boyun ağrısına yakalanma­mak ve boynunuz ağrıyorsa bunu asgari­ye indirmek amacı ile uygulayabilecek olduğunuz bir­takım metod­lar bulunur­. Bu yöntemleri uygulama dan evvel bir uzman­dan destek almanız yararınıza olacaktır­­. Boyun ağrısını evde tedavi etmenin yollarını sıralarsak;

Vücut duruşunuzu düzeltin­. Oturuş, yürüyüş ve uyuma pozisyonlarınızı omurganın konforuna göre ayarlamanız gerekir­­. Düzenli bir şekil­de egzersiz yapın­. Yürüyüş, koşu, hafif ağırlıklarla çalışma veya pilates gibi sporlar, boyun ağrılarını önlemekte oldukça tesirlidir­­.

Çalışırken, TV izlerken  veya bilgisayar başındayken  her saat başı kısa molalar verin­. Mümkün olduğu kadar ağır kaldırmamaya ve ani hareketler yapıldıktan sonra bulunmamaya özen  gösterin­. Uyurken  çok yumuşak veya çok sert yastıklar kullanma­yınız­. Mümkünse sırtüstü uyumaya çabalayın­.

Boyun Ağrısının Tedavisi Nedir?

Uzun süreli boyun ağrısı, eklem sorunları­nın veya omurga rahatsızlıkları­nın işareti ola­bilir­­. Bu durumda boyun ağrısı­nın tedavisi­ni uzmanlara emanet etmek daha akıllıca olacaktır­­. Doktorlar boyun ağrısı­nın tedavisinde öncelik­le ağrı kesicileri ve ağrılı alana sıcak* soğuk presleri önermekte­dirler­.

Bunun yanın­da sizlere verecekleri egzersizleri günlük olarak düzenli bir şekilde yapmalı ve yukarıda yer alan başka tavsiyelere de harfiyen  uymanız gerekir­­. İleri derece boyun ağrıları­nın tedavisinde, akapunktur ve fizik tedavi gibi metod­ların kullanıldığı da bili­nir­­.

İlgili aramalar: boyun ağrısına ne iyi gelir, boyun ağrısının tedavisi nedir, boyun ağrısı nasıl geçer, boyun ağrısı için ne yapılabilir