4 Şubat 2016 Perşembe

Menengiç Kahvesinin Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Menengiç Kahvesi ve Faydaları

Gelmiş geçmiş en  müt­hiş içeceklerden  biri­. Fakat üzerinde meydana gelen  krema­sı için bir­de çay kaşığı ısmarlarsanız içerken  daha ba­sit edersiniz­. Müthiş bir tadı var,sanki sütlü gibi ama çok farklı anlatılır gibi değil­. İçindeki tanecikler en  nihayetinde kaldığın­da tadına doyamadığınız için onları da yemeye kalka­bilirsiniz­. Sakın yapmayın oldukça acıdır­­.

menengiç kahvesinin faydaları, menengüçün faydaları


Kansere ve yaşlanmaya karşı menengiç kahvesi, Türk kahvesine göre daha yumuşak bir tadı o­lan menengiç kahvesi vücudu kansere ve yaşlanmaya karşı koruyor­.

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof­. Dr­. İbrahim Hayoğlu, AA muhabirine yapmış olduğu açıklamada, Türkiye'nin batı, güney ve güneydoğu kesimlerinde daha çok dağlık ve kırsal alanlar­da doğal olarak yetişen  menengiç (Çitlenbik) meyvesinin, yabani fıstık olarak da adlandırıldığını söyledi­.

Hasadın ardın­dan yıkanıp, güneşte kurumaya bırakılan meyvelerin, koyu kahverengiye dönene kadar kavrulup, macun yoğunluğuna gelince ezilmesiyle el­de edilen  menengiç kahvesi­nin sütlü olarak da hazırlanabildiği­ni anlatan Hayoğlu, şunları kaydetti:

"Menengiç meyvesi­nin bileşiminde E ve B grubu vitaminler ile sodyum, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko, bakır, selenyum, mangan, kadminyum gibi mü­him mineral ve elementler bulunmakta­dır­­.  Aynı zaman­da protein, yağ, besinsel lif, doymamış yağ asitleri ve mineral maddeler yönün­den  da epey faydalı bir bitki tipidir­­.

İlgili aramalar: menengiçin faydaları, menengüç kahvesinin faydası