Buğdayın yararları nelerdir?
Beslenmenin özün oluşturan hepimizin yaygın olarak yediği bir gıda kaynağıdır. Buğdayın çok faydaları vardır. Ekilmesi ve biçilmesi arasında 3 ay olan saplarının içleri boş, çiçekleri başak şeklinde olan bir bitkidir. Bir çok türü vardır. çiçeklerindeki tohumlara buğday denir. İçerisinde B vitamini, çinko, demir ve karbonhidratlar vardır. Bunlar, tanelerin kepeğindedir. Bu sebeple buğday unu ne kadar çok kepekli, yani esmer olursa, o derece yararlıdır.
Buğdayın Yararları
- Lifli besinler sağlıklı bir yaşamın esasıdır.
- Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü yiyecekler üretilir.
- Kepekli buğday unundan yapılan yiyecekler bağırsakları çalıştırır.
- Buğday tanesinin özü güçlü bir besleyicidir. İnsan bedeninin ihtiyacı olan kalsiyum, demir ve çinko burada yoğundur. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önler. Fakat yulaf ve mısıra göre sindirimi güçtür.
- Çimlenmesi yapılmış buğday tanesi yenildiğinde veya suyu içildiğinde zihin yorgunluğu ve sinir bozuklukları için yararlıdır.
İlgili aramalar: buğdayın yararları, buğdayın faydaları nelerdir