Avokado Nasıl Yenmelidir?
Avokadonun da diğer meyveler gibi kilo verme, diyabet, kalp rahatsızlığı, sağlıklı cilt ve saç, sindirim gibi çeşitli yararları vardır. Avokado E vitamini deposudur ve protein açısından sağladığı faydayı E vitamini ile destekler. Bu iki öğe birçok hastalıkla savaşmak için çok önemlidir. Avokado meyvesini birçok şekilde hazırlayıp yiyebilirsiniz. Mesela meyve uzun bir biçimde ortadan kesilir. Ortadaki büyük çekirdek alınır. Meyve ince ince cips gibi doğranır veya ezilir. Tuz, kırmızı veya karabiber ekilir. Limon sıkılır karıştırılır. İsteğe göre biraz taze yada kuru soğan doğranarak eklenir. Eğer seviyorsanız maydanoz ve domateste katılabilir. Salata olarak tüketilir. Yağsız yenmelidir. Diğer bir şeklide soyulmuş ve rendelenmiş avokado sarımsaklı yoğurt ile karıştırılıp yenebilir. Omlet için de kullanabilirsiniz. Avokadoyu sote olarak da yiyebilirsiniz. En son olarak tavsiye edilen ezilmiş avokado bal ve ezilmiş cevizle karıştırılır. Bu durumda tuz, limon, biber eklenmez.