2 Şubat 2016 Salı

Zatürre Tehlikeli Bir Hastalık Mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Zatürre Tehlikeli Bir Hastalık Mıdır?

Zatürre bakteriler sebebiyle ortaya çıkan yüksek ateş, öksürük ve koyu balgamla kendini gösteren bir hastalıktır. Zatürre, akciğerlerde iltihaplanma yapar. bu hastalık; virüs, bakteri ve parazitlerin akciğere sabitleşmesi sonucunda ilerler. Bu bakterilerin sebep olduğu her 100 zatürreden 5’i ölümle neticeleniyor. Başka türlü olarak da bakterilerin kanda görülmesi ve bütün vücuda dağılması önemli rahatsızlıklara neden olur. Bu hastalıkların ilk başında menenjit gelir. Belirtileri ansızın ortaya çıkabileceği gibi, kronik ve uzun zamanlı bir ilerleyiş de gösterebilir. Küçük çocuklarda ve yaşlılarda zorlu bir süreç olarak ilerler ve ölüme sebep olabilir.

A.B.D’de 200 bin kişi civarın da pnömokok bakterilerin sebep olduğu zatürreye tutulmaktadırlar. Bu bakteriler vücudun her yerinde enfeksiyon yapabilir.

Dünya Sağlık Örgütünün desteği ile yapılan araştırmalara göre dünyada her sene 100 kişiden 1-2’si zatürre olmaktadır. Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın düzenli çalışmalarına göre her yıl yaklaşık 90 bin zatürre olayı görülmektedir. Bu hastalardan 2-3 bini yaşamını yitirmektedir. Zatürre mikrobunun antibiyotiklere karşı koyma gücüde bu hastalığın önemini belirtmektedir.

İlgili aramalar: zatürre tehlikeli bir hastalık mıdır, zatüre ölümcül bir hastalık mı, zatüre öldürür mü