6 Ekim 2010 Çarşamba

Kıl Dönmesi (Pilonidal Sinüs Ameliyatı) Onam Formu

Sponsorlu Bağlantılar:

  >>> Pilonidal Sinüs Ameliyatı - Kıl Dönmesi Onam Formu <<<


Hastalığınız hakkında bilmeniz gerekenler:
Pilonidal sinüs halk arasında "kıl dönmesi" olarak bilinir. Sakral bölgedeki ya da burada biriken ve vücudun değişik bölgelerinden gelebilen kılların burgu hareketi ile deri altına girerek burada kendine bir boşluk oluşturması ile meydana gelir. Bazen bu boşluk iltihaplanıp abse oluşturabilir. Bu abseler de bazen kendiliğinden dışa açılabilirler.

Girişimin yapılmaması durumunda neler olabilir?:
Pilonidal sinüs acil veya acele ameliyat gerektiren bir durum değildir. Ancak ameliyat olmadığınız takdirde boşluk büyüyebilir. Bu büyüme sonucunda abseleşme ve absenin değişik noktalardan cilde açılma durumu olabilir. Bu durumda acil cerrahi girişim gerekebilir. Ayrıca bu şekilde bir gecikme ileride yapılacak ameliyatta daha geniş bir doku çıkarılmasına ve ameliyat komplikasyonlarının oluşma sıklığının artmasına yol açabilir.

Nasıl bir tedavi/girişim uygulanacak (Alternatif tedaviler hakkında bilgi içermelidir):
Pilonidal sinüsün tedavisi cerrahidir. Alternatif bir tedavi yöntemi önerilmemektedir. Ameliyatınız uzman bir cerrah ya da uzman cerrah denetiminde bir cerrahi asistanı tarafından yapılacaktır. Planlanan girişim sakral bölgeden bu kıl dolu cilt altı boşluğunun, üzerindeki cilt ile beraber çıkarılmasıdır. Daha sonra eğer iltihap varsa bu bölge açık bırakılacak ve zaman içinde kendi kendine kapanması beklenecektir. Bu durum birkaç ay sürebilir. Eğer iltihabi bir durum yoksa çıkarılan boşluk ya üzerindeki cilt, direkt olarak ya da birkaç farklı ameliyat tekniğinin kullanılması ile etraf dokudan destek sağlamak suretiyle kapatılacaktır. Duruma göre cilt altı bölgeye dren denilen ve ameliyat sonrası burda kalan potansiyel boşlukta toplanan tepkisel sıvı vasfındaki mayileri emmeye yarayan bir kapalı vakum sistemi konulabilir. Bu dren en geç 10 gün içinde çekilir.


>>>Devamı için lütfen sayfadaki indirme adreslerinden herhangi birini kullanarak onam formunu bilgisayarınıza indiriniz.

--> ONAM FORMLARI ANA SAYFASINA DÖN <--

Pilonidal Sinüs (Kıl Dönmesi) Ameliyatı Onam Formunu İndirmek İçin Buraya Tıklayınız  -  Alternatif İndirme Adresi