2 Kasım 2011 Çarşamba

Bitki Çayı Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sponsorlu Bağlantılar:

Tıbbi bitki çayı hazırlarken birçok hususa dikkat etmemiz lazım. Yani tıbbi çay hazırlamak sadece bitkiden bir parça alıp kaynamış suya koyarak demlemek değildir. En başta bitki çayı yapmak için kullanacağımız bitkinin özelliklerini çok iyi bilmemiz gerekir. Yine kullanacağımız bitkiyi satın alırken tam olarak ne aldığımızı bilmeli, aldığımız bitkinin doğru bitki olduğundan emin olmalıyız. Diğer dikkat etmemiz gereken hususlardan bazıları aldığımız bitki uygun zamanda mı hasat edilmiş, temiz koşullarda mı satılıyor, küflü mü değil mi, raf ömrü tükenmiş mi bunlara da bakmalıyız. Alternatif tıpta kullanılan bitkiler ortalama olarak 18 ay yani 1,5 yıllık raf ömrüne sahiptirler. Bunun için satın aldığımız yere bunu sormamız mutlaka taze olanları almamız gerekir. Şifalı bitkilerin kurutulması da çok önemlidir. Yanlış kurutma sonucu bitki özelliğini yitirebilir, vereceği fayda minimum seviyeye düşebilir. Kökler güneşte kurutulur. Yani bitkinin kullanacağımız kısmı kökü ise bunu güneşte kurutmak gerekir. Fakat bitkinin çiçeğinden faydalanacak isek gölgede ve rüzgar alan bir yerde kurutulması lazımdır. Bunun gibi bitkinin içeriğine ve özelliğine göre kurutma koşulları çok mühimdir.

Aramalar: bitki çayı hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar, bitki çayı hazırlarken neye dikkat etmek gerekir, bitki çayının püf noktaları