Rezene maydanozgillerden bir bitkidir ve Türkiye'de doğal olarak yetişir. Bu bitkinin meyveleri özellikle aşırı yemek yeme sonrasında veya sindirim sistemi rahatsızlıkları sonucu midede ve bağırsaklarda oluşan gazın giderilmesinde kullanılan en faydalı bitkilerden biridir. Bu bitkinin meyveleri kurutulduktan sonra, kullanılmadan önce bir havanda dövülerek toz haline getirilir. %2 oranında hazırlamak gerekir. Kalanınca da kaynar su ilave ederek demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra da süzülerek içilir. Rezene gibi etkisi olan bitkilerle de karıştırılarak demlenebilir fakat tıbbi çaylarla tedavi de bir bitki, en fazla iki bitki ile karışım yapılarak kullanılması uzmanlar tarafından tavsiye edilir. Çok fazla sayıda bitkinin karıştırılmasında bitkiler birbirlerinin kimyasını bozabilir ve vücudumuza sağlayacağı faydayı bozabilirler. Bu durumda ya çok az bir fayda sağlarlar ya da hiçbir faydaları olmayacaktır. Rezenenin uzun süreli kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur. Yemeklerle birlikte de yemekten sonra da kullanılabilir. Gaz oluşumu, aşırı üreyen bakterilerin besinlerin kimyalarını değiştirmeleri sonucu oluşur. Bu olay kişiyi rahatsız eder. Bunun rahatlıkla atılabilmesi için rezene çayı içilebilir. Bunun dışında bir de bakterilerin sayılarının çok fazla artmasını engellemeye de etkilidir. Çünkü rezene meyvesinin içindeki maddeler bakteri oluşumuna mani olan maddelerdir. Bu şekilde çok fazla gaz şikayetinin giderilmesinde yarar sağlar.
Aramalar: rezenenin faydaları nelerdir, rezene çayı içmek faydalı mıdır, rezene hangi rahatsızlıklara iyi gelir, çok fazla gaz çıkartmanın bitkisel tedavisi, osurmanın bitkisel tedavisi, çok osurmak nasıl geçer