Göz tansiyonu çok sinsi seyirli bir hastalıktır ve fark edilmeden ilerler. Bu yaşın ilerledikçe geçen yıllar içinde yavaş yavaş görme duyusunda azalma ile kendini göstermektedir. Fakat bu uzun bir süreçte olduğu için hastanın bunu fark etmesi imkansız denebilecek kadar azdır. Bu tür sinsi ilerleyen göz tansiyonu rahatsızlığında görme duyumuz, yavaş yavaş dışarıdan uzak kısımlardan, yakına içe doğru giderek azalır. Yani görme alanımız giderek kısalır. Hastanın bu görme alanındaki kısalmayı fark etmesi ancak hastalığın son dönemlerine doğru mümkün olabilmektedir. Bu sebeple genelde bu tür rahatsızlığı olanların bir ağrı şikayeti veya görme ile ilgili bir sorunla ilgili ilk zamanlarda bir şikayetleri olmaz. Görme kaybıyla beraber doktora başvurabilirler. Burada da zaten göz tansiyonu ilerlediği için görme kaybı olmaktadır.
Ani açı kapanması göz tansiyonu adını verdiğimiz durumlarda ise görüntü aniden bulanıklaşır. Sisli görürüz ve ışıkların çevresinde bir perde görüntüsü oluşur. Verdiği büyük ağrıyla da kendisini gösterir. Bu ani gelişen bir rahatsızlıktır ve ağır ilerleyen göz tansiyonu ile tedavisi farklıdır.
Aramalar: göz tansiyonunun düştüğü nasıl anlaşılır? göz tansiyonunun belirtileri nelerdir? göz tansiyonunun yükseldiğini nasıl anlarız? göz tansiyonunun yükseldiğini gösteren belirtiler nelerdir?