15 Kasım 2011 Salı

Yüzdeki Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

Sponsorlu Bağlantılar:

Bir kişinin yüzünde siyah nokta varsa bu sürekli olacağı anlamına gelir. Yani siyah noktaları tedavi ettikten sonra bir daha çıkmayacak gibi bir durum söz konusu değildir. Bu sebeple kendimize ait bir cilt temizliği disiplinimizin olması gereklidir. İlk olarak siyah noktalı bir cildiniz varsa bu ciltle barışık bir hayat sürmemiz gerekir. Cildimizi sık sık buhar banyosu ile kürler halinde nemlendirmemiz gerekiyor. Başlangıçta haftada bir buhar banyosu yapabiliriz. Sonrasında siyah noktalarında azalmasıyla giderek bu zaman farkını açabilir 15 günde bir buhar banyosu yapabiliriz. Özellikle gençler bu tür konulara biraz üşengeç yaklaşıyorlar. Çünkü gençler bu tür konulara biraz daha uzaklardır. Gençler banyoda kalma sürelerini biraz daha uzun tutabilirler. En azından bu şekilde ortamda suyun sıcaklığıyla nemlenme ve buharlanma olacaktır. Eskilerden gelme bir yöntem olan büyük bir tencerede kaynar su ve başımıza bir havlu aldığımız zamanda onun buharını yüzümüze alarak siyah noktalarla mücadele edebiliriz. Buhar etkisi siyah noktaların gözeneklerini yumuşatır ve giderek zamanla cildimizden siyah noktaların uzaklaşmalarını sağlar.

siyah noktalar yüzdeki siyah noktalar burun kenarındaki siyah noktalar

Peeling etkisi de çok önemlidir. Evimizde kullanabileceğimiz kil maskeleri çok büyük fayda sağlar. Bunu bulamayanlar çok hafif kıl keseciklerini kullanabilirler. Bunları buhar banyosundan sonra hafifçe yüzümüzde siyah noktaların olduğu bölgelerde gezdirebiliriz. Daha sonra nemlendirerek işlemi tamamlarız. Siyah noktaların tedavisinde en büyük hata bu noktacıkların hemen geçmesini beklemektir. Hemen geçmez ama tedaviye bir kaç kür devam edilince bile siyah noktalar atılmaya başlayacaktır.

Aramalar: yüzdeki siyah noktalar nasıl geçer? burun etrafındaki siyah noktalar nasıl tedavi edilir , ciltteki siyahlıklar nasıl temizlenir