4 Kasım 2011 Cuma

Hamileyken İlişkiye Girmenin Sakıncası Var Mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hamilelikte cinsel yaşamın kısıtlanması gerektiği konusunda hiçbir bilimsel veri yoktur. Yani gebelikte cinsel yaşam ile düşük, erken doğum veya bebeğe zarar verme arasında bir bağlantı kurulmadığı için doktorumuz tarafından başka türlü önerilmediği sürece gebeliğin içerisinde cinsel yaşamı kısıtlamamıza bir neden yoktur. Cinsel yaşamımıza belirli kurallara uyarak devam edebiliriz.
Hamilelikte cinsel yaşam ne zaman kısıtlanır diye soracak olursak bunu şu şekilde sayabiliriz.
Eğer gebelik tüp bebek gibi tıbbi bir gebelikse, çoğul bir gebelikse, ağrı çok fazla oluyorsa, enfeksiyon ve kanama problemi varsa, ileri gebelik haftalarında erken doğum riski varsa ya da doktorumuz başka bir nedenden ötürü bunu kısıtlamamıza gerek duyuyorsa o zaman cinsel hayatımızı kısıtlarız. Fakat bunun dışında bebeğe baskı yapacak hareketlerden ve pozisyonlardan kaçınacak şekilde cinsel hayatımıza bütün hamilelik boyunca devam edebiliriz.

Aramalar: hamilelikte cinsel ilişki, gebelikte cinsellik, gebeyken ilişkiye girilir mi, hamilelikte seks yapmanın sakıncası varmıdır, gebelikte seks bebeğe zarar verir mi