17 Kasım 2011 Perşembe

Gözler Neden Fazla Sulanır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Göz sulanması iki mekanizmaya dayanır. Bunlardan birincisi fazla gözyaşı olması, ikincisi ise gözyaşı seviyesinin normal olmasına rağmen gözyaşı üreten sistemlerde bir problem olmasıdır. Fazla gözyaşının olmasının nedeni gözdeki iltihaplar, göze kaçan yabancı cisimler ya da ağlamak gibi nedenlerdir. Bunu pompa sistemi yeterli gelmediğinde artık yanaklardan akıtmaya başlar ve flu görmeye (bulanık, belirsiz görmek) neden olur. Bu gözyaşının fazla çalışmasından kaynaklanır. Ayrıca gözyaşı kanal tıkanıklıkları vardır. Bu kanal tıkanıklıklarının çeşitli nedenleri vardır. İltihabi veya mekanik nedenlerden kaynaklanıyor olabilir. İltihabi nedenler de kanalda oluşan mikropların kanalı tıkaması söz konusudur.

göz neden sulanır gözyaşı akması gözlerim çok sulanıyor

Bazen içerisinde gözyaşı bulunan kanalın başlangıcı, göz kapağındaki bir bozukluktan dolayı göz yaşıyla temas edemez. Yani göz kapağı pompası çalışır fakat gözyaşı ile temas etmediği için boşuna çalışır. Bunu evlerdeki eski mekanik su kuyusu tulumbaları gibi düşünebiliriz. Göz kapağındaki anormal durumlarda göz yaşının dışa akmasına neden olabilir.

Aramalar: gözler neden sürekli sulanır? gözlerim çok sulanıyor, gözlerin devamlı sulanması, gözler neden sulanır? gözlerde aşırı sulanma