13 Kasım 2011 Pazar

Göz Neden Seğirir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Göz seğirmesinde göz kapağının hareketlerini sağlayan sinirlerin tahrişi oluşur. Bunun nedeni aşırı stres, yorgunluk ve aşırı kafein tüketimi gibi nedenler olduğu gibi organik nedenlerden ötürü de olabilir. Organik nedenlere açıklık getirmek gerekirse ya gözün kırma gücü küçüktür yani gizli bir astigmat olabilir ya da miyop, hipermetrop gibi diğer göz rahatsızlıkları olabilir. Hasta gözlük kullansa bile astigmata, mitopiye veya hipermetropiye bağlı olarak göz yorgunluğundan dolayı seğirme meydana gelebilir. Bazen gözlük bu saydığımız rahatsızlıkları yeterli ölçüde azaltmıyor olabilir. Bunun nedeni gözlüğün eskimiş olması veya yanlış verilmiş olması olabilir. Bu tür durumlarda da göz seğirmesi meydana gelebilmektedir.

gözüm seyiriyor neden olabilir sol gözüm seğiriyor sağ gözüm seğiriyor göz seğirmesi neden olur

Bazı hastalıklar da gözün seğirmesine neden olabilir. Gözün ön tabakalarının korneasının, konjonktivasının iltihabi hastalıklarında ya da gözde irritasyona (tahrişe) bağlı rahatsızlıklarda görülebilir. Göz irritasyonu ile kastettiğimiz gözümüzü bir yere çarpma, gözümüze yabancı cisim kaçması gibi durumlardır. Böyle durumlarda kapaklardaki iltihaplanmadan göz seğirmesi olabilir.

Aramalar: gözüm seyiriyor neden olabilir? sol gözüm seğiriyor , sağ gözüm seğiriyor , göz seğirmesi neden olur? 5 gündür gözüm seğiriyor , bleforaspazm nedir?