18 Kasım 2011 Cuma

Gözler Neden Ağrır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Göz ağrıları, göze ait ve göze ait olmayan ağrılar diye iki ayrı gruba ayrılır. Gözde olabilecek nedenler; konjonktivit gibi basit bir iltihaplanması, göz yuvarlağının 3 tabakasından biri olan "üvea" adını verdiğimiz orta tabakasının iltihaplanması (üveit), "arpacık" dediğimiz göz kapağındaki iltihaplanma veya gözün hareketi ile ilgili sıkıntıların yarattığı ağrılar gibi göze ait durumlardan bazılarıdır. Bu tür ağrılarda mutlaka gözde kızarıklık ve beraberinde kaşıntı veya çapaklanma vardır. Bu rahatsızlıklar uzman göz hekimi tarafından muayene edilerek tedavilerine başlanmalıdır.

göz ağrısı neden olur göz ağrısının nedenleri nelerdir göz neden acır gözüm ağrıyor gözüm acıyor neden olabilir

Gözümüzde hissettiğimiz ağrıların birçoğu da dış etkenlerden kaynaklanır. Sinüzit, özellikle hava boşluklarının bozulması göz ağrılarına neden olur. Diğer bir önemli ağrı etkeni ise diş iltihaplarıdır. Özellikle üst çene kemiğinde meydana gelen diş iltihaplarından dolayı gözde ağrı meydana gelebilir. Biz bu tür ağrılara vuran ağrılar deriz. Dişten kaynaklı bir ağrı gözde hissedilebilir. Aynı şekilde gözün arka kısmındaki dokularda oluşan bir iltihaplanma da veya baş ağrımızda, ağrı ilk olarak gözde hissedilebilir. Hipertansiyon hastalarında ani hipertansiyon ataklarında şakalarımız üzerinde ağrı hissedebiliriz.

Aramalar: göz ağrısı neden olur? göz ağrısının nedenleri nelerdir? göz neden acır? gözde ağrı hissi, gözüm ağrıyor, gözüm acıyor neden olabilir?