14 Kasım 2011 Pazartesi

Göz Seğirmesi Nasıl Geçer?

Sponsorlu Bağlantılar:

Göz seğirmesinin tedavisinde ilk olarak seğirmenin nedeni araştırılır. Göz kapaklarında iltihabi bir durum olup olmadığına, kapaklarda başka bir rahatsızlık olup olmadığına, gözde başka bir hastalık olup olmadığına, gizli bir astigmatı, gizli bir hipermetropisi varsa bunlara bakılır. Bu gibi nedenlerin araştırılıp elenmesi gerekir. Eğer bu tür nedenlere yönelik bir problemden dolayı göz seğiriyorsa uygun bir gözlük vermek suretiyle seğirmeyi geçirebiliriz. Aşırı yorgunluk sebebiyle oluşan seğirmeler için bir iki günlük iyi bir uyku ve dinlenmeden sonra göz seğirmesinden kurtulabiliriz. Psikolojik faktörlere bağlı olarak geliştiyse psikolojik sorunlarımızı kaldırmak için danışacağımız bir psikiyatristin de yardımıyla yapılacak tedavide bu göz seyirmesi yavaş yavaş ortadan kalkacaktır.

göz seyirmesi nasıl geçer

Bunun dışında aşırı alkol, sigara ve kafein tüketimi de rahatsızlığımızı tetikleyebilir. Beslenme düzenimizi de bir kontrolden geçirmekte fayda vardır.

 Aramalar: göz seğirmesi , göz atması nasıl geçer , kiprik atması , kipriğim atıyor , gözüm atıyor , göz seyirmesinin tedavisi , kipriğin kendiliğinden sürekli kasılması , göz kapağının istemsiz kasılması