29 Kasım 2011 Salı

Pedikür Nedir? Pedikür Ne Anlama Gelir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Pedikür dediğimizde, özel alet, ilaç ve gereçlerle ayak tırnaklarının düz veya istenilen şekillerde kesilmesi, törpülenmesi, tırnak diplerindeki oluşan etlerin temizlenerek düzeltilmesi, batık tırnakların ve nasırların çıkarılması, topuklardaki sertlik ve çatlakların giderilmesi, ayaklara ve parmaklara masaj yapılması, tırnaklara oje ve cila sürülmesi işlemlerinin tamamı aklımıza gelmelidir.

pedikür nedir pedikür ne demektir pedikürün anlamı nedir

Pedikür ayak bakımıdır. Bu bakımda tırnaklar uygulanan bakımın ana unsurudur. Sonuç itibariyle ellerimize ve ayaklarımıza nemlendirici sürmek ya da kısa bir masaj uygulamak bakımlı olduğumuz anlamına gelmez. Bu işlemler de çok önemlidir fakat bunlar tek başına yeterli olmamaktadır. Nedeni tırnakların el ve ayaklarımızın ana noktası olmasıdır. Bakımsız ve yamuk şekilde uzamış ya da doğru düzgün kesilmemiş tırnaklar el ve ayakların çirkin gözükmesine sebep olurlar.

Özellikle de kuaförlerde ve güzellik salonlarında uygulanan manikür ve pedikür işlemleri, bu konuda bilgi ve deneyim sahibi olan kişiler tarafından uygulandığında çok daha güzel neticeler vermektedir.

Aramalar: Pedikür nedir? pedikür ne demektir? pedikürün anlamı nedir? pedıkur , pedikur , ayak bakımı