Yoğurt sütten üretildiği için, sütün içerisinde bulunan protein, vitamin ve mineraller yoğurtta da bulunur. Yoğurt, süte oranla içerisinde faydalı bakteriler barındırdığı için daha faydalıdır. Probiyotik ve prebiyotik dediğimiz faydalı mikroorganizmalar bağırsaklarımızda mevcut olan zararlı bakterilerin vücuttan atılmasına ve yararlı bakterilerin korunmasına yardımcı olur. Bu nedenle yoğurt, fonksiyonel besin diye adlandırdığımız ilaç olmasa da ilaç kadar vücuda faydalı gelen besinlerden biridir.
İçerdiği yüksek kaliteli proteinin yanısıra folik asit gibi B vitaminleri, A vitamini ve D vitaminleri ihtiva eder. Ayrıca kalsiyum ve fosfor gibi minerallerden yana zengin bir besindir. Bizler evimizde yoğurdun sulanmasından şikayet ederiz. Yoğurda ilk kaşık batırdığımızdan bir müddet sonra yoğurt sulanır ve bu suyu çoğumuz atarız. Yoğurdun suyu B2 vitamini bakımından oldukça zengindir ve kesinlikle bu suyu dökmemeliyiz. Bu suyu da tıpkı yoğurt gibi tüketmeliyiz.
Aramalar: yoğurdun sulanması nasıl önlenir? yoğurdun yararları nelerdir? yoğurt yemek kemiklere faydalı mıdır?