Ülkemizde beslenme alışkanlığımız ve kültürümüz içinde bir tereyağına karşı bir ilgi vardır. Tereyağıyla yemekler pişiririz, ekmeğimizin üzerine tereyağı süreriz. Fakat biz tereyağının doymuş bir yağ olduğunu ve vücudumuza zarar verebileceğini biliyoruz. Günlük diyetimiz içerisinde doymuş yağ oranı kullanımını düşük tutabiliriz. Kırmızı et, tavuk ve balık yiyebiliriz ancak az miktarda ve yağsız olanı tercih etmeliyiz. Yine süt, yoğurt ve peynirin de yağsız olanını tüketmeliyiz. Tereyağını sık tüketmezsek vücudumuz için bir sorun teşkil etmez. Günlük kahvaltınızın vazgeçilmezi olmasın ama haftada bir, bu hafta sonu olabilir ailece kahvaltı yaparken tüketebilirsiniz. Bunun gibi arada bir tereyağıyla yapılan pilavdan da bir zarar gelmez. Yediğimiz tereyağının miktarını makul seviyede tutarsak diyetimiz içerisinde olmasında bir sakınca yoktur. Burada önemli olan sağlığımıza zarar vermeyecek miktarlarda almamızdır.
Aramalar: tereyağının zararları, tereyağı yemek zararlı mıdır