Çocuğumuza bağırsak paraziti bulaştıysa öncelikle teşhisin doğru konulması çok önemlidir. Doktora giderek teşhisi ortaya koyacak yöntemleri uygulamak çok önemlidir. Bu aşamadan sonra doktorumuz tarafından medikal tedavinin dışında başka önerilerde bulunulabilir. Dışkıda parazitin atılmasını arttırıcı bir takım laksatif ilaçlar kullanılarak dışkının daha lifli olması sağlanabilir. Bunun dışında başka doğal yiyeceklerle de dışkının lifli olması sağlanır. Sterilizasyon çok önemlidir. Evde dezenfektan kullanılması gerekir. Bazen sadece yüksek ısıyla parazitler ortadan kaldırılamayabilir. Parazitler çok dirençli ve insan vücudu dışında da hayatta kalabilecek canlı mikro organizmalardır. Bunun için iyi bir dezenfektan da kullanılırsa steril bir ev ortamı sağlanmış olur.
Teşhisten sonraki süreçte yine çocuğun genel sağlığına dikkat edilmesi çok önemlidir. Çünkü hem parazitlerin yapabileceği olası problemler (yeme güçlüğü, beslenme güçlüğü gibi) ve bunların bağışıklık sistemi üzerine olan etkileri hemde kullanılan ilaçların yan etkileri sebebiyle çocuğumuzun sağlığı etkilenebilir. Bu dönemde gerekli takviyelerin yapılması gerekir. Çocuğumuzun aldığı protein, karbonhidrat ve minerallerin dengesine özellikle dikkat etmek gerekir.
Aramalar: çocuğa bulaşan bağırsak parazitinden nasıl kurtuluruz, çocuğumuzu bağırsak paraziti bulaştıysa ne yapmamız gerekir