20 Kasım 2011 Pazar

Fondöten Sürmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Çoğu kadın fondöteni yüzüne gelişigüzel kullanır ve yüzünün tamamını kaplayacak şekilde fondöten sürer. Aslında fondöten kullanmaktaki amaç yüzdeki pürüzlü noktaları düzgünleştirerek, yüz teninin düzgün görünmesini sağlamak ve açık renk tonu farklılıklarını gidermektir.

fondöten nasıl sürülür fondoten kullanımı fondöten sürmek

Şimdi fondöten kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalardan bahsedelim:
- Öncelikle cilt temiz ve nemli olmalıdır. İsterseniz fondöten sürmeden önce fondöten astarı kullanabilirsiniz.
- Kapatıcı kullanın. Parmağınızı kullanarak veya bir kapatıcı fırçasıyla kapatıcıyı, göz altı siyah halkalarına ve yüzünüzdeki diğer lekelere uygulayın. Kapatıcıyı fondötenden önce kullanmak, cildin renk tonunun daha dengeli dağılmış olarak görülmesine yardımcı olur.
- Fırça ya da parmaklarınızı kullanarak fondötene hafifçe dokunun ve bir miktar alın. Fondöten kullanırken bazılarımız sünger de kullanır fakat iyi bilinmelidir ki sünger fondötenin çabuk bitmesine neden olur.
- Fondöteni yüzümüzün orta kısmı olan burun bölgesinden uygulamaya başlayalım ve yukarı doğru ilerleyerek sürelim. Fondöten; alın, yanaklar, burun ucu ve dudakların altındaki kısma sürülür. Çeneye ve saç diplerine yaklaştırmadan sürmek gerekir.
- Fondöten sürdükten sonra yüzümüzü kontrol ederek dengesiz olan kısımları düzeltmeliyiz. Dengesiz kısımları düzeltirken parmaklarımızı kullanarak yüzümüze yayabiliriz.
- Son olarak bir fondöten pudrası kullanarak işlemi tamamlayalım.

Aramalar: fondöten nasıl sürülür? fondoten kullanımı, fondöten sürmek, fondöten sürmenin püf noktaları nelerdir?