23 Kasım 2011 Çarşamba

Göz Altı Torbaları Niçin Olur?

Sponsorlu Bağlantılar:

Dış görüntümüzü bozan göz altı torbaları genellikle yorgunluk, stres ve ırsi dediğimiz genetik faktörlerden kaynaklanan yaşlanmanın belirtisidir. Göz altı torbalarının oluşmasına etki eden en çok rastlanan faktör yorgunluktur. Uzun süre çalışmak, saatlerce tv izlemek ve bilgisayar başında kalmak, uykusuzluk tetikleyici sebeplerdir.

göz altı torbaları neden olur göz altında şişlik göz altı torbalarının nedenleri nelerdir

Göz altı torbaları göz altındaki yağ bezelerinin fıtıklaşması ile ortaya çıkar. Bahsettiğimiz yağ bezeleri göz çevresindeki kaslar arasında tampon görevi görmektedir. Zaman içerisinde bunlar üzerindeki bağ dokusu ve deri tabakası gevşedikçe, kaslarda uzun vakit kasılı kaldığı zaman bu torbalarda fıtıklaşmalar belirmeye başlar. Bu yorgunluk neticesinde ortaya çıkan etkenlerin temelinde yatar. Bunun dışında stres yüz kaslarımızda gerilime sebep olduğundan yağ kesecikleri basınca maruz kalır. Bu oluşan basınçta fıtıklaşmayı tetikler. Diğer önemli bir faktör ise bizim aileden gelen genetik yapımızdır. Eğer anne, baba, dayı, amca, nine gibi aile büyüklerimizde bu tür bir genetik yapı varsa bizimde özellikle 25 yaşlarından sonra göz altlarımızda torbalar olması ihtimali yüksek olacaktır.

Aramalar: göz altı torbaları neden olur? göz altındaki torbalanmaların sebepleri nelerdir? göz altı torbalarının nedenleri nedir?