27 Kasım 2011 Pazar

Dudakta Sürekli Uçuk Çıkması Nasıl Önlenebilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Maalesef uçuğun tekrar etmesini engelleyecek bir tedavi yöntemi henüz yoktur. Yeniden çıkmasını önlemede etkili olan bazı dikkat edilmesi gerek hususlar vardır. Tekrar çıkmasını engellemek için stresten uzak durmalı, çok fazla güneşlenmemelidir. Bağışıklık sisteminin güçlü olmadığı zamanlarda çıktıkları için bağışıklık sistemini güçlü tutmak için dengeli beslenme çok önemlidir. Bütün bu önlemleri almamıza rağmen uçuk çıktıysa soğuk yatıştırıcı kompresler uygulanabilir. Dezenfektan ve antibakteriyel özellikli krem ve solüsyonlardan faydalanabilir. Uçuğun çıktığı bölge çok ağrıyorsa bölgeyi uyuşturmak ve ağrıyı azaltmak için anastezik özellikli krem ve solüsyonlar kullanılabilir.

dudağımda sürekli uçuk çıkıyor ne yapabilirim dudakta sürekli uçuk çıkması nasıl önlenir dudakta sık uçuk olması

Dudak bölgesindeki uçuklarda bazen iz kalabilmektedir. Genelde iz bırakan tekrar eden enfeksiyonlar değil ilk çıkan ve daha tekrar eden vakalara göre daha şiddetli seyreden uçuk vakaları iz bırakmaktadır. Eğer bu tür bir iz şikayetiniz varsa lazerle tedavi yöntemiyle bu izlerinizden kurtulabilirsiniz. Bu tür bir işlem için uçuğun sakinleşmesini beklemek gerekir. Çünkü tekrar edici uçuklarda zaman içerisinde azalmaktadır. Etkisinin azaldığı dönemde lazerle tedaviye başvurabiliriz.

Aramalar: dudağımda sürekli uçuk çıkıyor ne yapabilirim? dudakta sürekli uçuk çıkması nasıl önlenir? dudakta sık uçuk olması, dudaklarda devamlı uçuk çıkarsa ne yapılır?