25 Kasım 2011 Cuma

Hemoroid (Basur) Nasıl Anlaşılır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Hemoroidi belli eden bazı bulgular vardır bunları sayacak olursak;

Kanamalar: Tuvalete çıktığımızda makat bölgesinden kan gelmesi ve o bölgede kan görmek.

Trombüs (Kan Oturması): Hemoroidin içerisinde kan pıhtısı oluşabilmektedir. Bu durum oluştuğunda hemoroid pakesi büyür ve o bölgede ağrı oluşur. Makatın kenarında ağrılı bir şişlik görülür. Bu şişlik ıkındığımızda, kaşıdığımızda, oturduğumuzda veya tuvalette iken tuvalet kağıdıyla temizlenirken ağrı verir ve kanayabilir.

hemoroid basur nasıl anlaşılır

Kaşıntı: Hemoroidal patolojiler arasında dışkı esnasında dışkı parçacıkları kalabilir ve bu bölgenin temizliği iyi yapılmazsa kaşıntı olabilir. Bunun dışında makat temizliğini yaparken hemoroidal çıkıntıları tahriş edersek akıntılar oluşur. Bu akıntılar da kaşınmaya sebep olabilir.

Hemoroid Sarkmaları: Makattan dışarıya doğru üzüm tanesi benzeyen sarkmalardır. Bu şekilde olan hemoroidler genelde ağrılı ve kaşıntılıdır. Makattan dışarı sarktıklarında elle tekrar içeri itilebildiği gibi bazen bu şişlikler fazla olduğundan içeri itilemezler. Bazen bu hemoroidler birden fazla olup bitişik şekilde dışarı sarkabilir ve çok ağrı verebilirler.

Aramalar: hemoroidin nedenleri nelerdir? hemoroid nasıl anlaşılır? basurmuyum nerden anlarım? basuru nasıl anlarız? hemoroidin belirtileri nelerdir?