21 Kasım 2012 Çarşamba

Akdiken ve Akdikenin Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

AKDİKEN
Latince adı (CRATAEGUS OXYACANTHA) olan bu bitki güneşli bayırlarda, aydınlık ormanlarda, çalılıklarda, tarla ve çit kenarlarında yetişir.

Tedavi maksadıyla akdikenin çiçekleri, yaprakları ve yemişleri kullanılır.

Akdiken çok iyi bir kalp ilacıdır. Yüksek tansiyon hastalarına verilebileceği gibi tansiyon düşüklüğüne karşı da kullanılabilir. Çok geniş bir kullanım alanı vardır. Çok uzun zaman kullanılsa dahi hiçbir zaman alışkanlık ve yan etki meydana getirmez. Kalp rahatsızlıklarının yanı sıra stres ve ona bağlı diğer rahatsızlıklar, asabi kalp rahatsızlıkları, oksijen eksikliği, kalp sıkışması ve ağrısı bu bitki sayesinde çok rahat ve kolay tedavi edilebilir. Hatta bu hastalıklar tamamen ortadan kaldırılabilir. Akdiken, kalp hastalıklarında ve bilhassa yaşlı insanlarda ortaya çıkan kalp hastalıklarında, davranış bozukluklarında, konsantrasyon bozukluklarında çok iyi neticeler almaya yardımcı olabilir. Akdiken uzun süre ve devamlı kullanılmak şartı ile sonuç alınabilir.

ak diken akdiken bitkisinin faydaları

AKDİKEN ÇAYI:
Akdiken çayı hazırlamak için; 2 tatlı kaşığı çiçek veya yaprak 1/4 litre kaynar su içine bırakılır. 10 Dakika bekletildikten sonra içilir.