3 Kasım 2012 Cumartesi

Fetişizm ve Fetişistlik

Sponsorlu Bağlantılar:

FETİŞİZM - FETİŞİST
Latince (Factitius), taklit edilmiş sözcüğünden kaynaklanır. Cinsel arzuların esas yerine yedek cisimler üzerinde odaklaştırılmasıdır. Yani kişiye değil nesneye duyulan cinsel hazdır. Bu tür duygular besleyen kişilere fetişist denir.

Ciddi olarak incelenirse, her insan biraz fetişisttir. Erkekler bazı vücut kısımlarını veya eşyaları seksüalize etmekte kadınlardan ileridirler. Kadının gözleri, ince kolları, sevgilinin parfüm kokan bir mektubu, saçından (bazen müstehcen yerinden) bir tutamcık ya da bir kadın çamaşırı hemen her erkek için bir cinsel tepki nedenidir. Doğal fetişizm ile hasta düzeyde fetişizm arasındaki fark fazla keskin değildir.

Örneğin, orgazm olabilmek için kadının mutlaka siyah çorap giymesine gerek duyan erkek sonunda artık kadının kendisine ihtiyaç duymaz olur, sadece siyah çoraplarla tatmin olur. Bazı zorunlu tutkuları olan kişiler de fetişistlere dahildir. Örneğin, sırf belirli bir pozisyon dışında cinsel ilişkide bulunamayan, ya da gece ışıklar söndüğünde sevişemeyen kişiler gibi.

Aramalar: fetişizm nedir? fetişist nedir?