8 Kasım 2012 Perşembe

Badem Yağı

Sponsorlu Bağlantılar:

BADEM YAĞI VE BADEM YAĞININ FAYDALARI
Yurdumuzda bol miktarda yetiştirilen badem meyvesinden çıkarılan badem yağı sağlık açısından çok yararlıdır. Taş badem, diş badem ve acı badem (nar amara) gibi türleri vardır. Ana vatanı Orta Asya, İran ve Suriye'dir. Gıda içeriğinden zengindir. İçerisinde protein, amigdalin ve bolca şeker ihtiva eder. Bademin meyvesinin yanısıra yağı da harici olarak kullanıldığında oldukça faydalıdır. Cilde sürüldüğünde cildi besler ve cildin çatlamasına mani olur.

ACI BADEM YAĞININ FAYDALARI
- Bilhassa kış aylarında soğuk havanın etkisiyle ortaya çıkan cilt kuruluğuna, çatlaklarına karşı oldukça faydalı bir yağdır. Dışarı çıkmadan önce çatlakların oluştuğu özellikle el ve yüz gibi bölgelere sürülürse cilt çatlaklarını engeller.

- Makyajınızı temizlerken gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

- Yaz aylarında güneşin ve denizin cildimize verdiği zararı engeller. Cildi besler ve nemlendirir.

- Gebelik sırasında ve gebelikten sonra çatlaklar için kullanılabilecek doğal bir çözümdür. Gebe kadınlar kimyasal ürünleri bebeklerinin sağlığı için endişe ettikleri için pek kullanmak istemezler. Saf badem yağı tereddüt etmeksizin çatlaklara kullanılabilir.

- Erkekler traş olduktan sonra traş losyonu olarak kullanabilirler. Cildinizi yumuşacık yapacaktır.

- Kuru ciltler için kullanılırsa derinin pullanmasını engeller.

- E vitamini bakımından zengin badem yağını; fındık yağı, susam yağı, çam terebenti ve ceviz yağı ile beraber karıştırıp saçlarınıza sürün. Bir bone takarak bu karışımı yarım saat kadar saçınızda bekletin ve daha sonra yıkayın. Hafta da bir defa tekrarlayarak daha güzel neticeler elde edebilirsiniz.

Yumuşacık bir cilt için acı badem yağı terapisi:

Gece yatağınıza girmeden önce acıbadem yağını cildinize masaj yaparak hafifçe yedirin. Güne başladığınızda ise ılık suyla duş alın. Yumuşacık, parlak görünümlü ve pürüzsüz bir cildin keyfini çıkarabilirsiniz.

ACIBADEM KREMİ VE ACI BADEM KREMİNİN FAYDALARI:
Acı badem yağıyla elde edilen acı badem kremi daha yoğunlaştırılmış bir hacme sahiptir. Böylece nemlendirici etkiden maksimum verim elde edilir. Ciltteki kuruluklara ve çatlaklara karşı cildi daha iyi korur. Hamilelik döneminde hemen her kadında görülen hamilelik çatlaklarına ve cilt yırtıklarına karşı oldukça etkilidir. Cildi güzelleştirir.

ACI BADEM YAĞINI NERDEN ALABİLİRİM?
Acı badem yağı bitkisel ürünler satan mağazalarda bulabilirsiniz fakat saf ve katkısız bir ürün almaya dikkat etmeniz gerekir. Doğru bir ürün için binlerce müşterisi olan "Ecza Dükkanı" bitkisel ürünler mağazasından bu ürüne kolaylıkla ulaşabilir ve kredi kartınız ile internet üzerinden güvenle satın alabilirsiniz. Ecza dükkanına ulaşmak için mağazanın adresi olan "www.eczadukkani.com" adresine gidebilirsiniz.