12 Eylül 2013 Perşembe

Basur Kendiliğinden Geçer Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Basur Kendiliğinden Geçer Mi?

Diğer adı ile hemoroid olarak bilinen basur, anüs civarındaki bağ dokusunun sarkması ve o bölgede toplardamarların genişleme yaratarak memeler oluşması demektir. Basur, damar genişlemesi değil, aksine doku genişlemesidir. Basur sınıf olarak iç ve dış hemoroid olarak ikiye ayrılmaktadır.

Basurun bir ve ikinci derecede olanları ameliyatsız olarak lazer ve RBL metodu ile tedavi edilir. İleri derecede olmayan üçüncü derece basur rahatsızlıkları da bu yöntemle tedavi edilmektedir. Üçüncü ve dördünce derecede bulunan hemoroid rahatsızlıkları ise ameliyat ile çözümlenmekte, klasik cerrahi, longo ve atar damar bağlanması gibi metotlar uygulanmaktadır.

Ameliyatsız yöntemler ayakta uygulanmakta, istirahat gerektirmemektedir. Kanama ve iltihap çok seyrek görülen bu uygulamada gaz tutamama ise görülmemektedir. Kısacası henüz yeni yeni oluşmaya başlamış basur vakaları için ameliyatsız tedaviler yardımıyla başarı sağlanabilir fakat ilerlemiş basur vakalarında kendiliğinden geçme gibi bir durum söz konusu değildir.

İlgili aramalar: basur kendiliğinden geçer mi? basur ameliyatsız geçer mi? basur ameliyat olmadan iyileşir mi?