28 Eylül 2013 Cumartesi

Dudakta sürekli uçuk çıkmasının nedeni nedir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Dudakta sürekli uçuk çıkmasının nedeni nedir?

Uçuk Herpes Simplex (HSV) adı verilen ve iki türü bulunan bir virüsün bulaşması sebebiyle ortaya çıkar. Nadir olarak görülmemekle birlikte, hemen hemen herkes tarafından, dönem dönem yaşanan bir rahatsızlık türüdür.

Dört yaşına kadar insanların yüzde ellisi HSV virüsü ile tanışırlar, on dört yaşına gelindiğinde bu oran yüzde yetmişlere kadar çıkar. HSV virüsüne karşı yüzde yirmilik bir kesim hariç olmak üzere bağışıklık gelişir ve bir defa çıkar ve bir daha çıkmaz. Yirmi ile kırk beş yaş arasında tekrarlayıcı enfeksiyonlara neden olabilir.

Uçuk hastalığının tekrarlamasını kolaylaştırıcı bazı nedenler vardır. Yoğun güneşlenmek, aşırı stres altında kalmak, uzun süreli ateşli hastalıklar sebebiyle vücudun zorlanması, uzun yolculuklar nedeniyle vücudun zorlanması, bağışıklık sistemini bozan bazı rahatsızlar uçuğun çıkmasını ve tekrar etmesini tetikleyen nedenlerin başında gelir.

İlgili aramalar: sürekli uçuk olmasının nedeni nedir? dudakta arka arkaya uçuk çıkması, dudaklarda iyileşmeyen uçuk olması