7 Eylül 2013 Cumartesi

Erkekler Hangi Bölgelere Lazer Epilasyon Yaptırabilir?

Sponsorlu Bağlantılar:

Erkekler Hangi Bölgelere Lazer Epilasyon Yaptırabilir?

Daha çok kadınların tüy sorunlarına çözüm sağlayan lazer epilasyon, bilinen en etkili epilasyon tekniği olması nedeniyle istenmeyen tüyler konusunda kadınlarla aynı derdi paylaşmakta olan erkekler tarafından da tercih edilmekte ve özellikle son yıllarda bu konudaki açığı yüksek oranda kapatmaktadır.

Kadınların daha çok yüz bölgesi epilasyon ihtiyaçlarına cevap veren lazer epilasyon, erkeklerde ise omuz, sırt, ense, boyun bölgeleri başta olmak üzere yüz bölgesi de tercihler arasında yer almaktadır. Erkelerde kıl kökleri kadınlara göre daha kalın ve belirgin olduğu için, epilasyon işlemi sırasında daha verimli sonuçlar kısa süre içerisinde alınmaktadır. Diğer yandan günümüzde kadınlar kadar erkeler de bakımları konusunda hassasiyet göstermekte, metroseksüel kimliği altında el ve ayaklarındaki kıllar dışında elmacık kemiği ve kaş aralarındaki fazla kılları da aldırmaktadırlar. Lazer epilasyon uygulaması kadın veya erkek farkı gözetmeksizin yalnızca göz kapağı çevresine uygulanmamaktadır. Göz kapağı çevresi dışında vücudun her bölgesinde kullanımı mümkündür.

Lazer epilasyon, uygulama açısından sağlıklı bir işleyişe sahip olup, deri altının yalnızca birkaç milim iç kısmına kadar inmekte, dolayısıyla organlara ve dokulara herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Lazer epilasyon çalışmalarında vücutta bulunan benlere temas edilmemesi gerekmekte, temas halinde yanma ve kabuklanma meydana getirmektedir. Epilasyon çalışması sonrasında ılık bir banyo almak iyi olmakla beraber ancak keseleme işlemi yapılmamalıdır. Direk güneş ışığına maruz kalmamalı, mümkün olduğu kadar bir hafta bu konuda duyarlılık göstermelidir. Yüz bölgesine gerçekleştirilen lazer epilasyon çalışması sonrasında koruyucu kremler ile yüzün nemli kalmasının sağlanması ise ayrı bir önem konusudur.

Lazer epilasyon, doğru kullanımda bulunulduğu takdirde herhangi bir yara izine neden olmamakta, aynı zamanda soğutma işlemi de seans süresince devam etmektedir. Çalışma sonrasında yalnızca hafif bir kızarıklık meydana gelmekte, bu kızarıklık bir saat ile bir gün arasında geçmektedir. Bugün kadın erkek ayrımı yapılmaksızın on iki yaş üzeri herkese lazer epilasyon tedavisi yapılmaktadır. Lazer epilasyon uygulaması yapılmayanlar ise başta sedef ve benzeri cilt hastalığı olanlar, kalp pili kullananlar, sara nöbeti geçirenler ve bronzlaşmış cilde sahip olanlardır.

İlgili aramalar: erkekler nerelere lazer yaptırır? erkekler lazer yaptırır mı? erkekler vücutta hangi bölgelere lazer yaptırabilir? erkekler lazer epilasyon yapabilir mi?