17 Eylül 2013 Salı

Emziren Anneler Alkol Alabilir Mi?

Sponsorlu Bağlantılar:

Emziren Anneler Alkol Alabilir Mi?

Annelerin yediklerinden kullanacakları ilaçlara kadar oldukça dikkatli bir şekilde hareket etmesi gerekli olan emzirme dönemi içerisinde alkol kullanımı aslında hiç de uygun bir durum olmayacaktır.

Günümüzde uzmanlar ve doktorlar tarafından annelerin, özellikle emzirme dönemleri içerisinde başta alkol ve sigara tüketimlerinin bebeğe oldukça zararlı olabileceği uyarısında bulunmaktadırlar. Anneler emzirme dönemleri içerisinde alkol kullandıkları takdirde, süt ile alkolün bebeğe geçmesi ve bebeğe zarar vermesi çok yüksek bir risk arz etmektedir.

Ancak bazı uzmanlar annelerin, emzirme dönemlerinde annelerin alkol kullanımı konusunda kararı kendisinin vermesi gerektiği hususunda da birleşmektedirler. Buna göre bir içecekten sonra alkol vücut içerisinde 2 saat kadar kalmaktadırlar. Böyle durumlarda annelerin iki saatten daha fazla bebeklerini emzirmemelerini önermektedirler.

İlgili aramalar: emziren anneler alkol alabilir mi? emzikli anneler içki içebilir mi? bebek emzirenler alkol kullanabilir mi?