11 Eylül 2013 Çarşamba

Lazer Epilasyon Kaç Seans Sürer?

Sponsorlu Bağlantılar:

Lazer Epilasyon Kaç Seans Sürer?

Lazer epilasyon, kişiden kişiye göre farklılık gösteren bir uygulamadır. Kıl rengindeki koyuluk ve kalınlığın yanı sıra cilt rengindeki açıklık ne kadar çok olursa lazer epilasyon uygulamasında o oranda başarı sağlanmaktadır. Koyu renk ve kalın kıl, ince ve açık renk kıllara göre daha kolay çözüme kavuşmaktadır. Lazer epilasyon tedavisinde 6 ile 8 seans arasında oldukça ilerleme görülmektedir.

Lazer, aktif kıl köklerini görme prensibine göre çalışma gerçekleştirdiğinden dolayı bütün kıl kökleri aktif olmamaktadır. Bu neden bağlı olarak pasif kıl kökleri aktifleştiği zaman lazer epilasyon tedavisi uygulanmaktadır. Lazer epilasyon çalışması ile ilk seans sonrasında büyük oranda kıl kaybı gerçekleşmekte, ikinci seansta ise kalan kıllarının da büyük kısmının yok olduğu görülmektedir. Bundan sonraki aşamalar kişiden kişiye değiştiği için seans sayılarına ihtiyaç da değişmektedir. Ortalama olarak daha net sonuçların ortaya çıkması açısından seans sayısı 6 ile 8 arasında tüy ve kıllardan kurtulma gerçekleşmektedir.

Lazer epilasyon çalışmasında en uzun süreli uygulama yüz bölgesine olmaktadır. Yüz bölgesi vücudun diğer bölgelerine göre daha ince tüylerden meydana gelmiş olması seans sayısını artırmaktadır. Yüz bölgesinde bulunan tüyler daha ince daha açık renkli ve daha zayıftır. Başarılı lazer epilasyon çalışması için kıl ve tüy yapısı önemli olmakta yüz bölgesi lazer epilasyon çalışması 6 ile 10 seans arasında değişmektedir.

Lazer epilasyon tedavi süresi bütün vücudu yaptıracak olursanız toplam 6 saate yakın sürmektedir. Kotlu altı maksimum on dakika sürerken, bacaklar yine maksimum bir saat sürmektedir. Bölgedeki kıl yapısı, bölgenin genişliği gibi etkenler lazer epilasyon uygulama süresini etkilemektedir.

Lazer epilasyon yapılacak bölgeye en az on beş gün öncesinden ağda, cımbız, epilatör veya tüy dökücü işlemlerin yanı sıra boyama veya sarartma yapılmamalıdır. Lazer epilasyon tedavisi uygulanacağı gün eğer yüz bölgesine çalışma yapılacak ise makyaj yapılmaması gerekmektedir.

Lazer epilasyon, sedef ve benzeri cilt hastalığı olanlara, kalp pili kullananlara ve sara nöbeti geçirenlere uygulanmaz. Lazer epilasyon çalışmasının uygulanmadığı diğer kişiler ise bronzlaşmış cilde sahip olanlardır, bronzlaşma geçene kadar lazer epilasyon yapılmamaktadır.

İlgili aramalar: lazer epilasyon kaç seans sürer?