Ağız kokusu, başka biri tarafından ağzımızın koktuğu söylenmediği sürece genelde fark etmediğimiz bir rahatsızlıktır. Kendimiz ağzımızın kokusu bize rahatsız edici gelmeyebilir fakat bizim dışımızda ki herkesi rahatsız eder. Ağızda kokuya neden olan sebepler genel olarak şunlardır:
Ağız Yaraları:
Ağzımızın içerisinde, dilimizde veya diş etlerimizde herhangi bir yara, mikroplanma, iltihap varsa ağız kokusuna sebep olabilir. Eczanelerde bulunana antiseptik solüsyonlarla ağzımızı bir kaç gün temizleyerek bu sorundan kurtulabiliriz. Uygulamaya rağmen koku devam ediyorsa doktora danışmanız gerekir.
Diş Temizliğinin Yapılmaması veya Yetersiz Yapılması:
Dişler günde en az 2 defa ve özellikle yemeklerden sonra dikkatli bir şekilde fırçalanmalıdır. Dişlerimizin aralarında sıkışıp kalan yiyecek parçaları ağzımızda çürüyerek hem sağlıksız bir ortam oluştururlar hem de ağızda kokuya sebep olurlar.
Soğan, Sarmısak Yemek ve Alkol Kullanmak:
Bu yiyecekler kanda emilerek akciğerlerde serbest kalan uçucu maddeler içermektedirler. Bu da ağız kokusuna sebep olur. Alkolünde böyle bir etkisi vardır. Bu yiyeceklerin ağızda bıraktığı koku günün sonuna kadar devam etmektedir. YAZININ DEVAMINA GİT
Sponsorlu Bağlantılar:
Sigara İçmek:
Sigara dumanının kokusu, sigaranın içeriğindeki zehirli maddelerden dolayı kimse tarafından pek hoş görülmez. Temiz, kokusuz ve sağlıklı bir ağız ve dişler için sigaradan uzak durun.
Yukarıdaki faktörlerin dışında bir sebeple ağzının kokuyorsa mutlaka bir doktorla görüşün.