Yiyeceklerdeki vitamin kaybını önlemek için dikkat edilmesi gereken bazı hususlar:
* Raflarda günlerce bekleyen yiyecekler yerine bulabildiğiniz en taze yiyecekleri alın.
* Sebzelerinizi mümkünse günlük olarak alın.
* Sebzelerinizi olabildiğince az suyla yıkayın.
* Sebze ve meyvaları çiğ yemeyi tercih edin.
* Meyva ve sebzelerin kabuklarını olabildiğince ince soyun.
* Yemekleri uzun süre ve ağır ateşte pişirmeyin.
* Sebzeleri haşladığınız suları atmayın, çorbada kullanın.
* Sebzeleri su yerine buharda pişirmeyi tercih edin.
* Yemeklerinizi bir öğünlük pişirin.
* Doğal olarak yetiştirilmiş ürünleri seçerek, nicelikten çok niteliğe önem verin.
* Vitamin kaybının en aza inmesi için etleri ızgarada ya da fırında pişirin.
* Dondurulmuş yiyecekler, konservelere göre vitamin açısından daha zengindir. Bunları tercih edin.
* Sütü ışıktan uzak tutun.
Aramalar: vitamini azalmasın diye sebzeler nasıl pişirilmelidir, besinlerin vitamini nasıl korunur