29 Şubat 2012 Çarşamba

Varis ve Gebelikte Varisin Tedavisi

Sponsorlu Bağlantılar:

VARİS NEDİR?

Bacağın alt bölümündeki toplardamarla rın şişip kabarmasıdır. Kimi zaman ayak bilekleri de şişer, bileğin iç bölümünde daha sonra yaralar açılır.

varis nedir hamilelikte varisler gebelikte ortaya çıkan varisin tedavisi

Varisin Nedeni:

Bacakta derin ven trombozu (toplardamarda kan pıhtısı). Büyüyen bebeğin pelvisteki toplardamarlara yaptığı baskı yüzünden gebelikte durum kötüleşebilir.

Varisin Belirtileri:

Varislerin üzerindeki deride kaşıntı, ağrı, bacakların çabuk yorulması, bileklerin şişmesi. Bacağın alt bölümünde kanın göllenerek dokuların yeterli beslenememesi yüzünden bileğin iç bölgesinde yaralar açılabilir.

Muayene:

Derin ven trombozu olayı varsa muayene gerekmez. Yoksa hastanede uzman personelin denetimi altında yapılacak bir çeşit röntgen incelemesi ile (venogram) bacaktaki toplardamarlar görülebilir.

Varisten Korunma:

Gebelikten ya da bir ameliyattan sonra oluşabileceği için her zaman korunma olanaklı olmayabilir. Siz, hiç olmazsa korse kullanmayarak korunmayı sağlayabilirsiniz. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Varis İçin Kişisel Tedavi:

Varis çorabı giyin. Uzun süre ayakta durmayın. Olanak buldukça ayaklarınızı kaldırıp dinlenin. Yere yatıp bacaklarınızı kaldırın ve yarım saat kadar duvara dayayın, sonra varis çorabı giyin. Bacaklarda oluşan ufak tefek yara, bere ve sıyrıkları hemen tedavi edin. Özel bir tedavi gerekliyse doktorunuza başvurmaktan çekinmeyin.

Varisin Uzman Tedavisi:

Varis çok ciddi değilse yapılacak bir iğneyle büzüşmeleri sağlanabilir. Çok yaygınsa, bir damar cerrahının müdahalesiyle bacaktaki varisli damarlar çıkartılabilir. Bu oldukça büyük bir ameliyattır. En az on gün hastanede yatmanız gerekir.