24 Şubat 2012 Cuma

Çocuklarda Kafa Zedelenmeleri

Sponsorlu Bağlantılar:

Kafa Zedelenmeleri

Bebek kendi kendine dönmeye başladıktan sonra yataktan yuvarlanarak kafası üzerine düşebilir.

Bebek başı üzerine düştükten sonra 15 dakika içinde rengi düzelir ve kusmazsa, beynin zedelenmiş olması ihtimali çok azdır ve herhangi bir tedaviye gerek yoktur. Düşmeyi müteakip kısa bir zamanda çocuğun kafasında meydana gelen şişlik eğer başka bulgu yoksa, başlı başına önemli bir şey ifade etmez. Cilt altındaki damarlardan birisinin yırtılmasından ileri gelir ve bu şiş gittikçe iner.

çocuğum kafa üstü düştü, çocuğum başını yere çarptı

Baş üzerine düşme daha şiddetli olduğu zaman çocuk kusar, iştahını kaybeder, renginin solukluğu saatlerce devam eder. Baş ağrısı, uyuklama belirtileri gösterir. Eğer çocukta bu belirtilerden herhangi birisi varsa doktorunuzla derhal temasa geçmelisiniz. Doktor, çocuğu muayene eder ve kafanın röntgen filminin çekilmesini isteyebilir.

Kafası üzerine düşen çocuğu 2-3 gün mümkün olduğu kadar sakin tutmalı ve her yeni belirti doktora bildirilmelidir. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Düşmeyi müteakip ilk gece çocuk bir defa uyandırılarak bilinç kaybı olup olmadığı araştırılmalıdır.

Eğer çocuk düştükten hemen veya bir müddet sonra şuurunu kaybederse tereddüt etmeden doktora götürülmeli ve derhal doktor tarafından muayene edilmelidir. Şuursuzluk olmamasına rağmen çocuk baş ağrısı veya görme bozukluğundan şikayet ederse veya sonradan kusarsa yine doktora veya hastaneye müracaat etmek gereklidir.

Aramalar: çocuk kafasını çarptığında ne yapılır, çocuğum kafasının üzerine düştü, başını çarpan çocuğa ne yapmak gerekir