24 Şubat 2012 Cuma

Çocuklarda Burkulmalar ve Çıkıklar

Sponsorlu Bağlantılar:

Burkulmalar ve Çıkıklar

Eğer çocuğunuz ayak bileğini incitirse kendisini yatırınız ve ayağını biraz yüksek tutunuz. Bu şekilde ağrının dinmesi temin edilir. Şayet şişlik oluşursa doktora danışmak zorundasınız. Çünkü bir kemiğin kırılmış veya çatlamış olması mümkündür.

Diz burkulmaları daima doktor tarafından görülmeli ve tedavi edilmelidir. Diz kapağı zedelenmeleri ihmal edilirse yıllarca acısı çekilebilir.

çocuklarda burkulma incilme incitme çıkık

Çocuk bileği üstüne düşmüşse ve hem hareket halinde hem de sakin dururken ağrı mevcutsa şişlik ve eğrilik olmasa bile kırıktan şüphelenmelisiniz.

Bu durumda, ağrımaya devam eden veya şişen her burkulmanın doktor tarafından muayene edilmesi gerektiğini söyleyebiliriz. Bu sadece kırılma ihtimalinin olmasından değil, aynı zamanda burkulmalar uygun bir şekilde bağlanırsa çocuk çok daha fazla rahat eder. Birçok burkulma ve ufak kırıklar birkaç saat uyuşuk olarak kalır ve ondan sonra gittikçe daha fazla ağrırlar. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Bir kemiğin yatağından oynayarak yer değiştirmesine çıkık denir. Kemik, bulunduğu yerden bir kaza sonucunda çıkabilir. Şekil bozukluğu ve kemiğin görevini yapamamasıyla bir çıkıktan şüphelenmek ve derhal doktora veya hastaneye başvurmak gereklidir.

Çocuklarda doğuştan çıkıklar da görülür. En sık raslanan kalça çıkığıdır. İlk zamanlar farkına varılmayabilir fakat çocuk yürümeye başlayınca anlaşılır. Şüpheli vakalarda röntgen muayenesiyle teşhis edilir.

Doğuştan olan bir çıkık ne kadar erken yerine konursa o kadar iyidir. Çocuk büyüdükten sonra kemik yuvasına uymayacağı için çıkığı düzeltmek güçleşir.

Aramalar: çocuğumun ayağı burkuldu, çocuğum elini incitti, çocuğumda kalça çıkığı var, çocuklarda kaçla çıkığının nedenleri, burkulan el için ne yapılmalıdır