23 Şubat 2012 Perşembe

Çocuğu Elektrik Çarpması

Sponsorlu Bağlantılar:

Elektrik Çarpması.

Çocuklar elektrik pirizlerini, tellerini karıştırmak istediklerinden çocuklarda elektrik çarpmasına bazen rastlanır. Şiddetli ceryan kalbi durdurarak ani ölüme sebep olabilir.

çocuğu elektrik çarpması ceryana kapılma

Çoğu zaman elektrik çarpması sonucunda yanıklar meydana gelir, Yanıkların derecesi çeşitlidir. Bazen kömür haline gelenler olduğu gibi bazen de yüzeysel bir yaradan başka bir şey görülmez.

Elektrik teline yapışan çocuğu derhal ceryandan ayırmak gerekir. Ceryanı derhal kesmek mümkünse bu yapılır. Aksi takdirde çocuğun üzerine bir çarşaf, bez veya elbise atılarak elektrik ceryanından uzaklaştırılır. Hiçbir zaman elektrik akımına yakalanmış çocuğun elinden veya ayakkabılarından tutmayınız, yoksa ceryan size de geçer, sizde elektriğe çarpılırsınız. YAZININ DEVAMINA GİT

Sponsorlu Bağlantılar:


Çocuğu elektrikten ayırdıktan sonra derhal rahat ve sakin bir yere yatırmalı, kalbi durmuş ise kalp masajı ve suni teneffüs yapılmalıdır. Yanıklara da yanık tedavisi tatbik edilir, fakat bu iş mutlaka bir doktorun kontrolü altında olmalıdır.

Aramalar: çocuğu elektrik çarparsa ne yapmak gerekir, çocuğun ceryana kapılması durumunda ne yapmalıdır, çocuklarda elektrik çarpması halinde yapılması gerekenler