3 Şubat 2012 Cuma

Uyumadan Önce Birşeyler Yemenin Zararı Var mıdır?

Sponsorlu Bağlantılar:

Uyumadan önce fazla atıştırmak insanı rahatsız eder. Aklı başında kişiler, bazı besinlerin sindiriminin zor olduğunu, bu nedenle uykudan önce yememeleri gerektiğini bilirler. Uyumadan önce çok acıktıysanız da çok hafif ve az miktarda bir şeyler yemek açlığı bastıracağından kişiye iyi gelir. Çok fazla yemek ve ağır yemek biz uyuduktan sonra da midenin asit salınımı yaparak uzun süre çalışmasına neden olur. Hem mideyi yormuş, hem fazladan kalori almış oluruz. Bunun yanı sıra yattığımızda mide içeriği yukarı doğru bir miktar çıkarak yemek borusuna gidecektir. Yemek borusu mide asitlerinin uzun süre temasından zarar görür. Bunu neticesinden ülser, gastrit gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

Uykudan önce 300 kalorilik ekstra yiyecek atıştıran bir grup hastada yapılan incelemede, bunun alınması ya da alınmamasının, uykuya farklı bir etkisi görülmemiştir.

Eğer rahat uyumak istiyorsanız önünüzde basit bir seçenek vardır: Ağır bir abur-cuburdan sonra huzursuz bir gece ya da çok hafif birşeyler yedikten sonra rahat bir uyku. Herkes kendi seçimini yapmakta özgürdür.

Aramalar: yatmadan önce yemek yemek zararlı mıdır, uyumadan önce yemek yemenin sakıncası var mı