28 Şubat 2012 Salı

Evlenmeden Önce Cinsel İlişkiye Girmek

Sponsorlu Bağlantılar:

Evlenmeden önce cinsel ilişkide bulunmuş olmak kötü bir şey midir?

Toplumumuzda, kültürümüz ve dinsel inanışlarımız yüzünden, evlenme öncesi cinsel ilişki kurulması, yapılması yasak olanlar arasında kalmaya mahkum edilmiştir. Ama gençlerin, bu "imansızlık" krizi içinde, bu yasağı aştığı olmaktadır. Siz bu yasağı aşanlara din ilkeleriyle ilgili ne diller dökseniz, onları imanlarından vazgeçiremezsiniz. Oysa, Vatikan Meclisi bile, inançlarımıza bir sebep göstermek şartıyla, bu işe her zaman onay veriyor. Tanınmış din bilimleri doktoru Saint D'Aquin de iman ve aklın uyum içinde olabileceğini söylemedi mi, buna cevap vermedi mi? Bu din bilim adamı, kendisine düşünsel alanda öğretici olarak çok eski ve çok tanrılı din ve düşünce adamı Aristo'yu seçmiştir.

evlilik öncesi ilişki

Bakalım, akıl bize evlenmeden önceki cinsel ilişkilerle ilgili neler diyor, bu tür ilişkileri yasaklayan ciddi önerileri var mı? Benim düşünceme göre, evlilik öncesi cinsel ilişkileri engelleyebilecek tek yol, cinsel aşkla ilgili görüşümüzü açıklarken, onun karşı görüşlerini de dinlemek, ayrıca bunları da açıklamak gerekir. Buna kendinizi iyi hazırlayınız. O zaman bu konuşmalar bazen inandırıcı olabilir!

Onun karşısında söze başlarken, size göre, büyükle küçük arasında bir fark olduğunu açıklayınız. Büyük ve küçük iki çeşit aşk olabileceğini anlatınız. Geçici bir heves, bir anlık bir keyif gibi küçük aşklarla, büyük A ile başlayan aşk arasındaki fark böyledir. Aşkcık, bir kişinin bir yerinin bize esinlediği çekiciliktir: Kuvvetine, yürüyüşüne, göğüslerine, tatlı sesine, kalkık burnuna aşık olmak gibi. Bu kısmi çekicilik kaynağını bilinçaltı heyecanlarımızdan alır. Herhangi bir kimsenin herhangi bir özelliğinin neden hoşumuza gittiği bilinmez. Bu sevgicikler, özellikle uzun sürerlerse, yanlış olarak bize aşk gibi gelir.

GERÇEK AŞK...

Bunun tam tersi, aşk, gerçek, sevgi, seçilmiş olanın tüm kişiliğine gerçek bir kişilikten seslenir. Gerçek aşk kör değildir, sevilen yaratığı aşırı derecede idealleştirmez. Sevdiğinin hatalarını görür ve onları kabul eder. Manzaralardaki gölgeler gibi, herkesin kusurları olur. Fakat gölgeler bir görünümü bozmaz, tam tersine, o gölgeli yüzey üzerindeki bir değeri daha da belli eder.

gerçek aşk nedir

Gerçek aşkta da, bilinçaltı heyecanlar bir rol oynar. Bu heyecanlar, gerçek aşkta, öylesine derin bir yapıcı etki gösterir ki, şu kişiyi seversin, büyük bir aşkla seversin, ama başka hiçbir kimseyi öylesine sevemezsin. Tatlı sesi, çekik burnu için üzerine eğildiğimiz bir kimsede ise bu durum söz konusu olamaz. Gerçek büyük sevgide, yüzün çizgileri kadar karakter çizgileri de, dış görünüşü kadar kişinin davranışlarını ortaya koyan iç yapısı gibi bütün özellikleri de bizi o kişi üzerine yöneltmektedir. O zaman, böyle bir aşk, erkekte erkekliği, dişide dişiliği o kimseye olan muhabbeti, tümüyle cinsel istek ve içten gelen bir beğenmeyi uyandırabiir demektir. Bu başarı ve hoş özelliklerinden dolayı sevilen kişiyi hiç kıskanamayız, tam tersine bütün bunlar bizdeymiş gibi seviniriz. Bu gördüğümüz güzelliklerin ağaçların çiçeklenmesi gibi, daha da artıp gelişmesini isteriz.

Son olarak, gerçek aşk, bir tür, karşısındakini düşünmek ve dostlukla nitelenmektedir. Bu, hükmetme, tutsaklık ve kıskanç bir sahip olmanın tam tersidir. Güvensizliğe değil, özgürlüğe karşılıklı saygıya dayanır. İkili bir bencillik değil, karşımızdakinin bize ve bizim de ona verdiğimiz bir mutluluktur.

Gerçek aşkın bu portresini çocuğunuza çizer ve bunun zevkini ona aşılayabilirseniz, sanırım, o da, kendisini karikatür gibi gülünç düşürecek herhangi bir çılgınlığa girişmeden beklemeyi öğrenecektir. Başka türlüsüne kendini kaptırmadan, kendisinden emin oluncaya kadar bekleyecektir.

Çocuğunuz size, her nasılsa evlenmeden önce cinsel ilişkide bulunduğunu gizlice söylerse, bu, onu evden kovalamak için bir sebep olmadığı gibi, onu alelacele evlendirmeye zorlamanızı da gerektirmez. Durumu sükunetle incelemek, sevdiği kişiye karşı yukarıda anlattığım gerçek aşk belirtilerinin olup olmadığını ondan sormak gerekir. Yoksa, hepsinin üstüne bir sünger çekmek en yerinde iş olur!

Psik. Perusse

Aramalar: evlilikten önce seks yapmak, evlenmeden önce beraber olmak, evlilik öncesi birlikte yatmak, gerçek aşk nedir, gerçekten aşık olup olmadığı nasıl anlaşılır