23 Haziran 2014 Pazartesi

Eriğin Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Eriğin Faydaları

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte manavlarda ve sokak tezgahlarında sık sık görmeye başladığımız ve her gördüğümüzde tükürük bezlerimizin salgılanmasına yol açan eriğin sağlığımız için ne gibi faydaları olduğunu biliyor muyuz? İşte bu yazımızda sizlere yaz aylarının vazgeçilmezi olan eriğin sağlığımız için faydalarından bahsedeceğiz.
eriğin faydaları
Eriğin Faydaları:
- Bir insan her gün vücuduna yeteri kadar C vitamini almak zorundadır. Bunun nedeni ise C vitaminin depolanamaması ve kullanılmayan miktarının hemen vücuttan atılmasıdır. İşte yeşil erik içerisinde de bu C vitamininden bolca bulunmaktadır. Her gün bir avuç erik yemek bu ihtiyacınızı neredeyse tamamen karşılayacaktır.
- Yeşil erik yerken çoğumuz adeta dişlerimizi fırçalamışız gibi hissederiz. Gerçekten de her gün erik yemek her gün dişleri fırçalamak kadar etkilidir. Diş ve diş etleri erik yerken temizlenir ve fırçalanır.
- Erik pek bilinmese de bağışıklık sistemini hem oluşturur hem de korur.
- Erik içerisinde bol miktarda demir minerali bulundurmaktadır. Bu sayede kansızlık çeken hastalara yardımcı olur.
- Yaz aylarının en önemli konusu olan sıkı ve diri bir vücuda sahip olmak için yenilmesi gereken meyvelerdendir. Çünkü lifli bir yapıya sahiptir ve bu da vücudun daha sıkı bir hal almasını sağlar. Bunun yanında metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak kilo verilmesine yardımcı olur.
- Eriğin antioksidan özelliği vardır. Bu sayede kanın ve beyinin iç zarının zarar görmesini büyük ölçüde önler.

İlgili aramalar: eriğin faydaları nelerdir? erik nelere iyi gelir?