Saç Dökülmesini Önleyen Yiyecekler
Saç dökülmesi öncelikle genetik ve kalıtsal yönlerden meydana gelmektedir. Fakat bunun dışında tükettiğimiz besinlerde saç dökülmesini tetikleyici etkenler arasındadır. Genetik yönden saç dökülmesi gerçekleşmişse bunun önüne geçmek zor olabilir fakat beslenme yönünden saç dökülmesi gerçekleşiyorsa beslenmemize dikkat ederek bunun önüne geçmek mümkün olabilmektedir. Beslenme alışkanlığımıza önem vermek saçımızın görünümünü ciddi oranda etkilemektedir. Saçlarımızın daha hacimli ve gür çıkmasını istiyorsak bazı yiyeceklerin tüketilmesine özen göstermekte fayda var. Bunlardan bir kaçını söyle sıralayabiliriz.
Günlük hayatta sürekli tükettiğimiz besinlerden bir tanesi kuruyemişlerdir. İçerisinde E vitamini bulunduran badem, ceviz gibi kuruyemişler saçlara canlılık ve parlaklık sağlamaktadır. Badem yağları, ceviz yağları gibi aktarlarda kolaylıkla bulabileceğimiz ürünler mevcuttur. Diğer bir yemiş türü olan yer fıstığı ise saçların dökülmesini önleyebilmektedir.
Sürekli tükettiğimiz bir besin türü olan yoğurt hem saçlara de cilde iyi gelmektedir. Yoğurt protein yönünden zengin olması bakımından gayet sağlıklı ve kullanımında sakınca bulunmayan bir besin türüdür.
Çinko bakımından zengin bir içeriğe sahip olan deniz ürünleri örneğin midye, karides vb. saç hücrelerini güçlendirerek daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır. Fakat aşırıya kaçılması durumunda fazla çinkonun saç dökülmesine yol açacağı unutulmamalıdır.
Yine günlük hayatta sıkça tükettiğimiz meyveler ise içerisinde C vitamini bulundurduğundan çeşitli enfeksiyonları önleyerek bizi dış etkenlerden korumaktadır. Güneş ışınlarının saçlarımızı yıpratmasını istemiyorsak portakal, mandalina, greyfurt gibi meyveleri sıkça tüketmeliyiz.