27 Haziran 2014 Cuma

Taurin

Sponsorlu Bağlantılar:

Taurin Nedir?

Aminoasit grubundan olan taurin kemiklerde, kan hücrelerinde, kalp kasında yüksek oranda bulunmaktadır. Taurin kan içerisinde bulunan su ve mineral seviyesini düzenlemeye yardımcı olur. İlk defa Avusturyalı bilim adamları tarafından keşfedilmiştir.Hayvanların birçoğunda ve insanlar vücutlarının doğal olarak ürettiği tespit edilmiştir.Özellikle kırmızı ette bulunan taurin süt, balık ve mantar gibi gıdalarda da çok fala bulunduğu tespit edilmiştir.

Taurin, vücuda giren yağların ve vücut içerisinde ki yağ çözücü özelliğe sahip olan vitaminlerin kolay bir şeklide emilmesini sağlamaktadır. Taurin kilo almayı engellediği gibi, şeker hastası olanları kan şekerini düzenlemektedir. Pek çok faydası bulunan taurin, kan basıncını düzenlemektedir. Kan basıncını düzenleme özelliği dolayısıyla yüksek veya düşük tansiyondan şikayet eden kişilerin tansiyonlarını da düzenlemektedir. Taurin; potasyum, sodyum, aminoasit ve magnezyum gibi maddelerin vücuda taşınmasında etkilidir. Ayrıca beynin korunmasında da büyük rolü bulunmaktadır.

Bebekler taurini doğal yollarla üretemezler. Bundan dolayı dışarıdan aldıkları maddeler sayesinde bebek vücuduna giren bu madde bebeklerin göz sağlığı ve ileride gözlerin sağlıklı bir şekilde gelişmesi için oldukça önemlidir.Taurin, alkollü içecekleri çok fazla tüketen kişilerin sabah normal bir şekilde uyanmaları için kullandıkları enerji içeceklerinin içinde bol miktarda bulunmaktadır.Bir başka önemli nokta ise, alkol içerisinde bulunan karaciğere zarar veren maddeleri yok edici özelliği de sahiptir. Manik depresif teşhisi konulan kişiler içinde faydalı olduğu söylenen taurin, antioksidan özelliklere de sahiptir.

İlgili aramalar: taurin nedir, taurin ne demek