Dikenli İncirin Faydaları
Dikenli incir, hint incirinin halk arasında bilinen adıdır. Diğer bilinen isimleri Frenk inciri ve kaynana dilidir. Kaktüsgiller familyasından bir bitkidir. 5 ila 10 cm arasında yeşil, sarı, turuncu, kırmızı alacalı meyveleri bulunur. Genellikle soğuk yenir ve bu yüzden satılırken meyveleri buz içerisinde bekletilir. Dikenli incir kabuğu soyularak yenir. Tatlı ve sulu bir meyvesi vardır. Çekirdekleri çok serttir ve çiğnenmeden yutulur.
Dikenli incirin faydaları arasında en çok bilineni ishali kesmesidir. Kolit ve dizanteriye de iyi gelir.
Sindirim sisteminin rahat çalışmasını sağlar, bağırsakları da çalıştırarak kabızlığı önler.
İltihabı keser. Ateşli hastalıkları ortaya çıkaran mikroplarla savaşır.
Viral hastalıklara karşı da vücudu korur.
Antioksidan özelliklere sahip sekiz flavonoid içerir. C vitamini ihtiva eder.
Kolesterolü önler. Yapılan araştırmalarda LDL kolesterol düzeylerinde yüzde 34 azalma saptanmıştır.
Diyabete karşı faydalıdır. Kan şekerini düşürerek diyabet hastalarına yardımcı olur. Kan şekerini düşüren ilaçlarla birlikte kullanılmamalıdır. Kan şekerinin çok fazla düşmesine neden olabilir.
Ülsere karşı etkisi uzun yıllardır bilinmektedir. Gastrik ülser tedavisinde yıllardır Sicilya halk hekimliğinde kullanılmaktadır.
Alkolün vücutta bıraktığı izleri temizler.
Prostatın semptomlarını azalttığı bilinmektedir.