31 Temmuz 2014 Perşembe

Zambağın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Zambağın Faydaları

Zambak Çiçeği ve Bitkisi: Zambağın latince ismi lilium'dur­. 1 metreye kadar boylanabilen  dik gövdeli, iri ve güzel çiçekler açan bir bitkidir­. Beyaz, kırmızı, mor, siyah, sarı gibi farklı renklerde çiçek açan pek çok türü vardır­.

Zambağın Faydaları: Başta diş ağrıları ve adet sancıları olmak üzere vücut ağrılarını giderici özelliği ile ağrı giderici olarak kullanılır­. Yaprakları ve çiçekleri bakteri öldürücü, iyileştirici etkiye sahiptir­. Diş iltihapların­da faydalıdır­. Ciltteki apse, şişlik ve yaraları iyileştirmeye destek olur­. Ayrıca, cildi gerginleştirir ve gençleştirir­. Zambağın beyaz çiçekleri ve yeşil yaprakları alkol içerisinde 15 gün bekletilerek (günde en  az 3 defa şişe çalkalanmalı) cilt lekelerine karşı kullanılır­. Çiçekleri ezilerek krem haline getirilip yaralara sürülürse yaraların iyi olmasıni hızlandırır­. Haşlanmış zambak kökünü enfeksiyonlu yaralara sürerseniz yaraları geçirir­. Öksürüğü kesmek için haşlanmış zambak kökünü göğsünüze sürebilirsiniz­. Bu haşlanmış kökü kaş diplerine sürerseniz kaşlarınızın daha fazla büyümesi­ni sağlar­.
zambağıın faydaları
Zambak Nasıl Kullanılır? Genellikle bahçe ve süs bitkisi olarak kullanılır­. Beyaz zambak çiçeği tıbbi amaçla kullanılan türüdür­. Suyu yüzdeki lekeleri çıkarmakta etkilidir­. Ayrıca, yüze parlaklık verir­. Zambaktan el­de edilen  zambak yağı, başta kırışıklıkları gidermek olmak üzere, cilt bakımı için kullanılır­. Zambak yağı cildi gerginleştirerek daha genç ve diri görünmesi­ni sağlar­. Bu özelliği nedeniyle pek çok cilt ve gözaltı kreminde hammadde olarak kullanılır­.