29 Temmuz 2014 Salı

Nohutun Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Nohutun Faydaları

Nohut: Besin değeri yüksek olan ve kalorisi yüksek olan bir sebze olan nohut oldukça besleyicidir­­. Bol miktar­da nişasta ve azot içermesi­nin yanın­da bitkisel protein ve B vitaminleri ile demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor gibi mineraller açısın­dan zengindir­­. 100 gr­. nohut 360 kalori, yaklaşık 20 gr bitkisel protein, 5 gr­. yağ ve 61 gr­. karbonhidrat içerir­­.

Nohutun Faydaları: Vücudu güçlendirir­­. Zihin yorgunluğunu giderir­­. İştah açar­. Mideyi kuvvetlendirir, bağırsakları yumuşatır ve bol idrar söktürür­. Anne sütünü arttırır­­. Vücuttaki damarları açar­. Cinsel isteği ve gücü arttırır­­. Sesi açar ve öksürüğü keser­. Göğüs kanserine karşı koruyucudur­. Vücu t­ta fazla su toplanmasını önler­. Östrojen  hormonunu dengeleyici etkisi ile özellikle menopoz sürecinde faydalıdır­­.
nohutun faydaları
Nohut Nasıl Kullanılır? Nohut yemeklere genellikle kurutulduktan sonra bakliyat sınıfında girmektedir. Yemeklerde çok fazla kullanılır­­. Ülkemizde etli yemeklerde (özellikle yahni olarak), pilavlar­da çok sık kullanılır ve yemeklere oldukça lezzet verir­­. Ayrıca, leblebi yapımın­da da kullanılır­­. Nohut toz haline getirilip cilt üzerindeki yara ve kaşıntılara sürülürse iyi gelir­­. Sokak satıcıları da nohutu haşlayıp, tuz ve kimyonla terbiye edip satmaktadır­­.