7 Temmuz 2014 Pazartesi

Zeytin Yaprağının Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Zeytin Yaprağının Faydaları

Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı olan zeytinin yaprakları da kendisi kadar yararlıdır. Dünyanın en dayanıklı ağaçları olan zeytin ağaçlarının bu dayanıklılığı dışarıdan gelen zararlı maddeleri yok etmeye yarayan, kendi bünyelerinde oluşturdukları bir maddeye bağlıdır. Bundan dolayı zeytin ağaçlarının sadece meyveleri değil yaprakları da insan vücuduna büyük ölçüde fayda sağlamaktadır. Halkın, zeytin yapraklarından yaptıkları ilaçlar 18. yy öncesine kadar uzanmaktadır. Zeytin yaprağı üzerinde araştırma yapan araştırmacılar, zeytin yaprağında 101 tane faydalı madde olduğunu tespit etmişlerdir. Bu maddeler özellikle hayvanlardan insanlara geçen bakterilere karşı çok etkili olmaktadır.

Zeytin yaprağı ayrıca fazla yağlanmadan dolayı vücutta oluşan yağ bezelerin yok etmede birebirdir. Çocuklara küçük yaştan itibaren zeytin yaprağı tükettirilmesi, çocukların kemik gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Zeytin yaprağı, insanların korkulu rüyası haline gelen kanser hastalığı içinde çok etkilidir. Özellikle kolun kanseri, göğüs kanseri riskini büyük bir oranda ortadan kaldırmaktadır. Faydaları saymakla bitmeyen zeytin yaprağı, kadınlarda menopoz ve menopozla beraber gelen sıkıntılı dönemlerin az sorunlu bir şekilde geçirilmesini, erkeklerde ise prostat olma oranının azalmasını sağlamaktadır.
zeytin yaprağının faydaları
Dünya üzerinde Amerika’nın zeytin yaprağını çok fazla tükettiği görülmektedir. Çünkü zeytin yaprağı üzerine yapılan araştırmalar sonunda, Zeytin yaprağının yukarıda saydığımız faydalarından daha çok faydası olduğu saptanmıştır. Örneğin; şeker hastalığı olan kişilerde kan şekerini düşürücü özelliğe sahip olduğu, karaciğer hastalarında karaciğerin düzenli çalışmasına, böbreklerde oluşan taş ve kumun yok edilmesine ve oluşumunu engellemeye, bağırsaklarda oluşan solucanların yok edilmesine, kalp ve damar sorunu olan insanlarda bu sorunun azalmasına, karaciğer ağrılarının giderilmesine, deride oluşan her türlü yanığın iyileşmesine, vücudun herhangi bir bölgesinde oluşan iltihaplanmaların giderilmesine, Hepatit hastalıklarının yok edilmesine fayda sağladığı tespit edilmiştir.

Zeytin yaprağının sadece hastalıklar için bahsettiğimiz bu faydalarının dışında, kadınların daha çok ilgi göstereceği diğer bir faydası ise kırışıkları azaltması, cildi beslemesi ve sıkılaştırması gibi özelliklere de sahip olduğu bilinmektedir.

İlgili aramalar: zeytin yaprağının faydaları nelerdir? zeytin yaprağının yararları