8 Temmuz 2014 Salı

Yenidünyanın Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar:

Yenidünyanın Faydaları

Sağlıklı bir yaşam sürmemiz için et, sebze tüketimi kadar meyve tüketimimize de önem vermemiz gerekmektedir. Yediğimiz yiyeceklerden alamadığımız vitaminlerin bazılarını meyvelerden almaktayız. Şimdi bu meyvelerden hem rengiyle, hem de lezzetiyle insanların ağızlarını sulandıran bir meyve olan yenidünyadan diğer bir isimle malta eriğinden bahsedeceğiz.

Yenidünya, vücudumuz için çok gerekli olan A vitamini bakımından zengin meyveler arasında ilk sırada gelmektedir. Yaprağından meyvesine kadar her şeyiyle faydalı olan yenidünyanın, özellikle sıcak yaz aylarında susuzluğu giderici özelliğe sahip olduğu bilinmektedir. Büyük şehirlerin stresli yaşantısının insanlar üzerinde oluşturduğu huzursuzluğu giderici bir etkiye sahip olduğu ve kimyasal sakinleştiricilerden daha etkili doğal bir sakinleştirici olduğu bilinmektedir. Cilt rahatsızlığı olan insanların özellikle tüketmesi gereken bir meyve olan yenidünyanın, göz sağlığı içinde çok faydalı olduğu bilinmektedir. <
yenidünyanın faydaları
Lezzetli olduğu kadar çok faydalı olan yenidünyanın sadece meyvesinin değil, yapraklarının da faydalı olduğunu söylemiştik. Yenidünyanın yaprağını kurutulup, daha sonra bitki çayı gibi demlendikten sonra tüketilmesi ishale iyi gelmek ve ishal ile vücudun kaybettiği suyun geri kazanılmasını sağlamaktadır. Ayrıca, aşırı kilodan dolayı, şeker hastalığı ve ya başka hastalıklardan dolayı diyet yapan kişiler için faydalı bir meyve olan yenidünya,sindirim sisteminin düzenli çalışmasına, kalp ve damar hastalıklarına da oldukça faydalı olduğu bilinmektedir. Aşırı kilolarından şikayet eden insanlar, yenidünyanın diğer bir faydası olan tok tutucu özelliğinden yararlanabilirler.

İlgili aramalar: yenidünyanın faydaları nelerdir? malta eriğinin yararları